DIGITAL-МЕНЕДЖМЕНТ: ТРЕНДИ, РИЗИКИ ТА СОЦІАЛЬНІ ДЕТЕРМІНАНТИ

17 лютого 2021 року
10-го лютого 2021 року доцентом кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського Анною Слободяник було проведено відкрите лекційне заняття з дисципліни «Digital-менеджмент», яка є вибірковим компонентом ОПП «Менеджмент організації і адміністрування» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 «Менеджмент».
Тема відкритого лекційного заняття: «Digital – менеджмент: особливості інновацій та управління цифровою трансформацією» була присвячена питанням змісту Індустрії 4.0, особливостям впровадження концепції Індустрії 4.0; впливу Індустрії 4.0 на економіку країн; проблемам українського бізнесу щодо конкурентоспроможності в умовах Індустрії 4.0; сектору інформаційно-комунікаційних технологій та формування ринку ІКТ-послуг. 
Анна Миколаївна зазначила, що сучасний світ уже зробив перший крок до принципово нової технологічної, економічної та соціальної реальності. Однак нині складно визначити усі виклики, що стоять перед сучасним індустріальним суспільством. Одночасно змінюється структура технологій, змінюються моделі управління та соціальні норми, відповідно і суспільство переживає фундаментальні зміни.
Підкреслила, що сучасний етап розвитку багатьох країн, зокрема і України, пов’язаний з безальтернативністю пошуку та переходу на нову модель економічного розвитку, в основу якої покладено використання інтелектуального і творчого потенціалу людської особистості.
Особливою увагою лектор виділила сьогоденну швидкість зростання цифрового різноманіття (інтернет речей, штучний інтелект, великі дані, безпаперові технології, адитивні технології (3D-друк), хмарні та туманні обчислення, безпілотні та мобільні технології, біометричні, квантові технології, технології ідентифікації, блокчейн), адже усе це стає наростаючою проблемою в країнах, що розвиваються та збільшує цифрову поляризацію.
Лекційне заняття супроводжувалось цікавим та змістовним презентаційним матеріалом, що дозволило викладачеві ґрунтовно висвітлити тему заняття і виявити інтерес з боку студентів.
На відкритому лекційному занятті були присутні завідувач кафедри
Т. І. Балановська і представники професорсько-викладацького складу кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського – Резнік Н. П., Новак О. В., Драгнєва Н. І., Драмарецька К. П., викладачі інших кафедр та представники деканату факультету аграрного менеджменту.
Заняття було проведено на високому рівні й одержало схвальні відгуки від присутніх.

 

Аліна Троян,

доцент кафедри менеджменту ім.проф. Й.С Завадського

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook