Українсько–китайське проектне співробітництво на агробіологічному факультеті

19 лютого 2021 року
     18 лютого 2021 року на прохання професора Ан Йонкганга (Аграрний університет Пекіна) відбулась зустріч по обговоренню проектного співробітництва із проректором з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку – Ткачуком Вадимом, керівництвом навчально-наукового центру міжнародної діяльності – Лабенком Олександром та Афанасенком Володимиром, деканом агробіологічного факультету – Тонхою Оксаною, керівником міжнародних програм агробіологічного факультету – Кравченком Юрієм.

     Китайську сторону представляли: член правління китайської діаспори в Україні – пан Слоу Ху та перекладач, співробітник китайського центру – пані Ніна (український синонім китайського ім’я).

     Вадим Ткачук акцентував увагу на перспективи українсько-китайського наукового співробітництва в рамках глобального геоекономічного проекту Китаю «Один пояс, один шлях». Китайським партнерам було запропоновано стратегічне партнерство між НУБіП України та університетами і науково-дослідними інститутами Китаю за різними напрямами діяльності.

     Після обговорення перспектив співробітництва із проректором НУБіП України – Вадимом Ткачуком, китайська делегація продовжила свою роботу на агробіологічному факультеті. До обговорення спільного проекту долучились: Ан Йонкганга, Чженхуї Ху та Пінгшенг Ленг – професори сільськогосподарського коледжу Аграрного університету Пекіна. Зустріч проходила в оф- і онлайн режимі. За результатом обговорення спільного наукового проекту “Біоконверсія органічних відходів для їх переробки в сільському господарстві через корисні мікроорганізми” була сформована проектна заявка, проект був зареєстрований на сайті Міністерства науки і техніки КНР, а також був підготовлений офіційний лист-підтримки від Аграрного університету Пекіна. По закінченні проектного обговорення китайські гості висловили своє бажання взяти участь у «Дні відкритих дверей» НУБіП України та підготувати свої пропозиції у сфері спільного аграрного виробництва між НУБіП України та китайськими партнерами.

Юрій Кравченко,
доцент кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів
Оксана Тонха,
декан агробіологічного факультету 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook