Участь НУБіП у проекті FOODSAFETY4EU (H2020-FNR-08-2020)

2 лютого 2021 року
     Для визначення шляхів співпраці 29 січня 2021 року в рамках проекту FOODSAFETY4EU – MULTI-STAKEHOLDER PLATFORM FOR FOOD SAFETY IN EUROPE (Grant agreement ID: 101000613; https://cordis.europa.eu/project/id/101000613 (H2020-FNR-08-2020)) відбулася зустріч усіх партнерів по проекту та представників дослідницьких лабораторій та управлінь з безпеки харчових продуктів, зокрема від України – УЛЯБП АПК Національного університету біоресурсів та природокористування України та державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

     Основною метою заходу було ознайомлення з інформацією стосовно безпека харчових продуктів – головного пріоритету для Європейської комісії. Мета FOODSAFETY4EU – забезпечити високий рівень захисту здоров’я людей за допомогою безпечних продуктів харчової промисловості – найбільшого в Європі сектору виробництва та зайнятості. Проект FOODSAFETY4EU, що фінансується ЄС, розробить, розробить та випустить платформу з багатьма зацікавленими сторонами для майбутньої Європейської системи безпеки харчових продуктів (FSS). Платформа має на меті створити мережу суб’єктів FSS на національному, європейському та міжнародному рівнях. Це дасть їм змогу ефективно отримувати доступ до ресурсів та даних, синхронізувати стратегії досліджень безпеки харчових продуктів, обмінюватися та обмінюватися науковими знаннями та сприятиме прозорому спілкуванню щодо ФСС. Платформа FOODSAFETY4EU дозволить максимізувати співпрацю в рамках системи та з громадянським суспільством, сприяючи спільному створенню стратегій та їх перетворенню в політику та програми фінансування (https://padlet.com/login13/FoodSafety4EUnetworks).

     Учасниками заходу від НУБіП були Валерій Ушкалов і Лілія Виговська (УЛЯБП АПК) та Лілія Калачнюк (кафедра біохімії і фізіології тварин імені академіка М.Ф. Гулого факультету ветеринарної медицини).

Олександр Лабенко,
директор ННЦ міжнародної діяльності

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook