Профорієнтаційна робота на факультеті ветеринарної медицини продовжується

2 лютого 2021 року
     Для випускників шкіл, гімназій, ліцеїв та коледжів настає час, коли потрібно вибирати подальшу долю у житті, а саме, визначатись із майбутньою спеціальністю та закладом вищої освіти (ЗВО), якому віддати перевагу у навчанні. На офіційних сайтах ЗВО багато інформативного матеріалу про діяльність університетів та факультетів. Проте те, що побачиш на власні очі, ні з якими інформативними джерелами не можна порівняти. І фактором для остаточного вирішення, де здобути вищу освіту для випускниці гімназії «Троєщина» м. Києва Катерини Савчук стала екскурсія в Національний університет біоресурсів і природокористування України на факультет ветеринарної медицини.

     Ознайомлення з факультетом, його матеріально-технічною базою провів директор НДІ здоров’я тварин, професор кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька Дмитро Засєкін. До речі, відвідала майбутня абітурієнтка факультет разом із своєю мамою, яка чітко стверджувала: «Моя донька буде навчатись тільки в НУБіП України на факультеті ветеринарної медицини». Абітурієнтка претендує закінчити гімназію із золотою медаллю. Звичайно, Дмитро Засєкін не міг стороною обійти кафедру і ознайомив їх із матеріально-технічною базою та навчальним процесом.

     Спочатку разом із Дмитром Засєкіним абітурієнтку зустрів заступник декана Василь Данілов, який окреслив основні досягнення університету і факультету та переваги навчання в НУБіП України, правила вступу на спеціальність 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», розповів в цілому про студентське життя та культурно-масові та спортивно-масові заходи, які проводяться на факультеті та в університеті. Він також акцентував увагу на тому, що факультету нещодавно виповнилось 100 років і він є основним центром ветеринарної освіти і науки в Україні. На всі питання, які задавала Катерина Савчук та її мама, Василь Данілов дав вичерпні відповіді.

     Із навчальних лабораторій абітурієнтка відвідала навчальну аудиторію «Патофізіології тварин», де доцент Василь Данілов продемонстрував сучасне обладнання та матеріально-технічне і навчально-методичне забезпечення вказаної дисципліни. Для навчального процесу використовують лабораторних тварин, а також відеоролики та комп’ютерні програми для моделювання порушень діяльності органів і систем організму.

  

     Особливе враження на Катерину Савчук та її маму склало відвідування кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин імені академіка В.Г. Касьяненка і, особливо, Музею анатомії, де були продемонстровані пластиновані препарати та експозиція кафедри. Екскурсію по кафедрі та музею провів її завідувач, професор Олег Мельник.

     Ознайомча екскурсія продовжилась оглядом ННВ Клінічного центру «Ветмедсервіс», де завідувач, доцент В’ячеслав Соломон, представив найсучасніше ветеринарне обладнання, а саме: біохімічні аналізатори, УЗ-прилад для діагностики хвороб, ендоскопи для продуктивних та дрібних тварин, цифровий рентген, інгаляційний наркоз тощо.

     Крім цього, завідувач кафедри хірургії і патофізіології імені академіка І.О. Поваженка професор Микола Малюк ознайомив абітурієнку з діяльністю навчально-наукової лабораторії «Банк крові тварин», в якій розділяють кров на окремі компоненти (еритроцити, плазму) і при необхідності проводять гемотрансфузію тваринам.

     І, насамкінець, Катерина Савчук із мамою відвідали кафедру конярства і, зокрема, конюшню. За виразами мами абітурієнтки, дана конюшня - «Це просто рай для коней». Ось такі завершальні слова були наших відвідувачів.

     Абітурієнка і її мама виразили щиру вдячність Дмитру Засєкіну та Василю Данілову за проведену екскурсію.

     Отож, бажаємо Катерині успішно скласти ЗНО і з нетерпінням чекаємо у лавах студентів факультету ветеринарної медицини.



Василь Данілов, 
заступник декана
факультету ветеринарної медицини

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook