23-я Міжнародна виставка харчових продуктів та напоїв WORLD FOOD UKRAINE 2020 за участі викладачів та студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК відбулася!

4 листопада 2020 року
Міжнародний виставковий центр, м. Київ, Броварський пр-т 15
     Вже традиційно кожного року на початку листопада проводиться виставка міжнародного рівня з харчових продуктів та напоїв. Цього року і викладачі, і студенти пильно слідкували чи відбудеться такий захід у зв’язку з карантинними обмеженнями. Тепер вже з впевненістю можемо сказати, що він відбувся і побоювання та хвилювання щодо проведення виставки уже позаду. Залишаються в пам’яті кожного відвідувача лише приємні спогади.
     Тож з 3 по 5 листопада 2020 року Міжнародна виставка харчових продуктів та напоїв WORLD FOOD UKRAINE 2020 проходила у Міжнародному виставковому центрі, яку з великим задоволенням відвідали викладачі кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК професор Ігор Паламарчук, доценти Володимир Василів і Марія Жеплінська, старший викладач Зінаїда Бурова, майстер виробничого навчання Олена Антоненко та студенти 1 курсу скороченого терміну навчання спеціальності «Харчові технології».
     World Food Ukraine – є найбільшою в Україні виставкою харчових продуктів і напоїв. Вона орієнтована на виробників і постачальників харчових продуктів, перероблювальні підприємства, експортерів, імпортерів, представників ресторанного бізнесу України та інших країн.  
     У виставці приймають участь 180 компаній-виробників з 15 країн, зокрема Бельгії, Польщі, Литви, Туреччини, Данії, Італії тощо. Але найбільшу кількість різноманітних видів харчових продуктів представлено українськими фірмами і підприємствами.

     Надзвичайно великий асортимент кондитерських і хлібобулочних виробів, бакалії, м’ясної і молочної продукції, риби і морепродуктів, свіжих фруктів, чаю, кави, різноманітної консервованої продукції та напоїв вітчизняного і закордонного виробництва не давав змогу ні студентам, ні викладачам зосередитися на чомусь одному. Очі, як то кажуть, розбігалися від такого різномаїття асортименту та їх різнобарвності. А ще як тільки чули, що ми представляємо славний Національний університет біоресурсів і природокористування, то запрошували на дегустацію своєї продукції. Бо виявляється чи то самі колись закінчували наш вуз, чи діти навчаються, чи чули тільки позитивні відгуки про університет.

     Ми в свою чергу скористалися нагодою поспілкуватися з представниками фірм і запросити до нас на навчання в університет, зокрема й на факультет харчових технологій та управління якістю продукції. Викладачі також мають надію, що після таких відвідин виставки зав’яжуться міцні контакти з деякими фірмами щодо тісної співпраці, бо є потреба у виробничників у наших консультаціях. З їхньої сторони сподіваємося на проведення майстер-класів для студентів факультету. 

     Студенти побачили для себе нові види харчових продуктів і тепер приймаючи це за еталон, будуть своїми руками створювати уже свої нові продукти – корисні та безпечні передусім.

     А ще відбулася приємна зустріч викладачів з випускником 2018 року нашого факультету Андрієм Власенком. Він на правах співробітника одного з підприємств по виробництву спецій теж прийшов подивитися на новинки і запевнив, що найближчим часом передасть для виставки харчових продуктів кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК спеції, що виробляє фірма, де він працює. Андрій пам’ятає, як ще недавно студентом теж відвідував такі виставки і як це важливо, щоб здобувачі вищої освіти за університетським партами краще розуміли процеси які відбуваються на виробництві.

     Наші студенти не тільки ознайомилися з новинками харчових продуктів і напоїв. У них випала така оказія, від якої не зміг відмовитися професор Ігор Паламарчук. Прямо за столиком поблизу експонатів відбулася консультація з курсового проекту з дисципліни «Механіка харчових виробництв». Зі сторони такий творчо-навчальний процес виглядав не менш привабливо, як і самі харчові продукти. 

Ми всі в один голос можемо сказати, що виставка відбулася і головне вдалася! В котрий раз впевнилися, що харчова продукція цікава для людей як для знання що є чим, так і як підтримання життєдіяльності організму. А для молодих компаній – це можливість знайти партнерів і виходити на міжнародний ринок. Ми не прощаємося з виставкою, ми кажемо їй «До побачення, до нових зустрічей вже через рік!». 

Володимир Василів
доцент кафедри процесів і обладнання
переробки продукції АПК
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook