23-я Міжнародна виставка харчових продуктів та напоїв WORLD FOOD UKRAINE 2020 за участі викладачів та студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК відбулася!
Надзвичайно великий асортимент кондитерських і хлібобулочних виробів, бакалії, м’ясної і молочної продукції, риби і морепродуктів, свіжих фруктів, чаю, кави, різноманітної консервованої продукції та напоїв вітчизняного і закордонного виробництва не давав змогу ні студентам, ні викладачам зосередитися на чомусь одному. Очі, як то кажуть, розбігалися від такого різномаїття асортименту та їх різнобарвності. А ще як тільки чули, що ми представляємо славний Національний університет біоресурсів і природокористування, то запрошували на дегустацію своєї продукції. Бо виявляється чи то самі колись закінчували наш вуз, чи діти навчаються, чи чули тільки позитивні відгуки про університет.
Ми в свою чергу скористалися нагодою поспілкуватися з представниками фірм і запросити до нас на навчання в університет, зокрема й на факультет харчових технологій та управління якістю продукції. Викладачі також мають надію, що після таких відвідин виставки зав’яжуться міцні контакти з деякими фірмами щодо тісної співпраці, бо є потреба у виробничників у наших консультаціях. З їхньої сторони сподіваємося на проведення майстер-класів для студентів факультету.
А ще відбулася приємна зустріч викладачів з випускником 2018 року нашого факультету Андрієм Власенком. Він на правах співробітника одного з підприємств по виробництву спецій теж прийшов подивитися на новинки і запевнив, що найближчим часом передасть для виставки харчових продуктів кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК спеції, що виробляє фірма, де він працює. Андрій пам’ятає, як ще недавно студентом теж відвідував такі виставки і як це важливо, щоб здобувачі вищої освіти за університетським партами краще розуміли процеси які відбуваються на виробництві.
Наші студенти не тільки ознайомилися з новинками харчових продуктів і напоїв. У них випала така оказія, від якої не зміг відмовитися професор Ігор Паламарчук. Прямо за столиком поблизу експонатів відбулася консультація з курсового проекту з дисципліни «Механіка харчових виробництв». Зі сторони такий творчо-навчальний процес виглядав не менш привабливо, як і самі харчові продукти.
Ми всі в один голос можемо сказати, що виставка відбулася і головне вдалася! В котрий раз впевнилися, що харчова продукція цікава для людей як для знання що є чим, так і як підтримання життєдіяльності організму. А для молодих компаній – це можливість знайти партнерів і виходити на міжнародний ринок. Ми не прощаємося з виставкою, ми кажемо їй «До побачення, до нових зустрічей вже через рік!».