Інформаційно-дискусійний захід на тему: «Сільське господарство – ключовий сектор для розвитку сільських територій в Україні»

2 листопада 2020 року

   Викладачі кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського Тетяна Балановська, Надія Резнік, Ольга Гогуля, Наталя Драгнєва, Олександр Новак та Кристина Драмарецька взяли участь в інформаційно-дискусійному заході Німецько-українського агрополітичного діалогу на тему: «Сільське господарство – ключовий сектор для розвитку сільських територій в Україні», що відбувся 29.10.2020 в рамках виставки ІнтерАГРО 2020.

 

 

Спікерами інформаційно-дискусійного заходу були: Тарас Висоцький, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України; Франк Мюллер, аграрний аташе Посольства Федеративної Республіки Німеччина; Фолькер Зассе, керівник проєкту Німецько-український агрополітичний діалог.
 
 
 
В ході цього заходу було зроблено значний акцент на тому, що саме сільськогосподарські підприємства є одними з найбільших роботодавців в об’єднаних територіальних громадах (ОТГ). У більшості ОТГ сільське господарство робить великий внесок у збільшення обсягів виробництва та податкових надходжень держави. Отже, аграрна галузь заслуговує на особливу увагу в формуванні політики розвитку ОТГ, яка у багатьох випадках досі нерозроблена.
На інформаційному заході обговорювались виклики та перспективи сільського розвитку на рівні ОТГ. Було представлено аспекти інтегрованого підходу Федерального міністерства продовольства і сільського господарства (BMEL) Німеччини, що визначає розвиток сільських територій та виходить за межі лише аграрної політики країни.
 
 
 
В цілому інформаційний захід виявився надзвичайно пізнавальним, позитивним та цікавим, на якому науково-педагогічні працівники кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського дізнались багато корисної інформації щодо сучасних світових трендів у сільському господарстві та траєкторію його подальшого руху.
Щиро вдячні організаторам за надихаючу атмосферу, дієвий інструментарій та практичну інформацію.
 
Кристина Драмарецька,
старший викладач кафедри менеджменту ім.проф. Й.С Завадського
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook