ОНЛАЙН-КОНФЕРЕНЦІЯ «ПОКРОВА: ІСТОРИЧНЕ СЕРЦЕ УКРАЇНИ»

16 жовтня 2020 року

 

116 жовтня у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» відбулася онлайн конференція на тему «Покрова: історичне серце України», в якій взяли участь студенти груп ЕкЕо-21МЕкЕо-11М та ОФП-11М.

5

Ця подія присвячена нещодавньому відзначення Дня Захисника України та має на меті дослідити історичні корені та значення Покрови в українській традиційності, важливість та змістовність свята.

Організаторами та доповідачами на конференції виступили викладачі коледжу, які дослідили та представили для студентів цікаві питання про історію зародження козацтва, повстанського руху, а також історію розвитку та реформування сучасних Збройних Сил України, ідейності захисту та оборони нашої держави в історичному сьогоденні.

6

Першим, із вступним словом та доповіддю на тему «Свято Покрови як історична складова українського народу» виступив викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін та співорганізатор конференції Віталій СКАСКІВ.

78

Наступною доповіддю про історію козацтва зацікавила слухачів викладачка циклової комісії гуманітарних дисциплін Віра ОРЕЙДА, а також лаконічно та систематично ознайомив учасників з історією становлення та розбудови українсько армії в період незалежності викладач дисципліни «Захист вітчизни» Володимир ГАХОВСЬКИЙ.

32

Наступною частиною конференції було дослідження галузевості та багатогранності робити ЗСУ в сучасній Україні. В цьому розділі були представлені цікаві доповіді викладачів циклової комісії гуманітарних дисциплін Василя ЛЕЩУКА про психологічну та духовну роботу у Збройних силах та Ірини КОСТІВ про соціальну роботу сучасної української армії.

4

Після завершення доповідей з коротким заключним словом виступив почергово Віталій СКАСКІВ, який зокрема зачитав для загального обговорення питання до учасників (доповідачів), корті студенти та слухачі записували у чат конференції.

Варто зазначити, що результат такої міні-конференції став неочікуваним, адже викладачі та студенти отримали чимало цікавої інформації, хороших знань, вражаючих фактів та різноманітних поглядів, думок, тверджень про свято, яке здавалося є загальновідомим, однак ще з величезним набором недосліджуваних захоплюючих моментів. А головне, усі присутні онлайн змогли стратегічно підкреслити роль українського війська, козацтва, повстанців, кіборгів, добровольців та усіх військовослужбовців України формують силовий кістяк нашої національної опори, і упродовж всієї історії завжди захищають наше національне право на самобутність, державність, роблячи це щирим люблячим серцем під українським знаменом, що мов той Покров Богородиці захищає нас, гартує та надає сил до боротьби.

Викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін
Віталій СКАСКІВ
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook