Новий навчальний рік розпочався 25 серпня

25 серпня 2020 року
     Розпочався новий навчальний рік. Цьогоріч студенти 2-х – 4-х курсів приступили до занять на тиждень раніше, ніж зазвичай: згідно навчального плану, перший етап навчання у них триватиме чотири тижні, після чого вони перейдуть на дистанційну форму.

     При цьому увагу слід приділяти не тільки якості викладання того чи іншого предмета, але й дотриманню карантинних вимог, підкреслює ректор Станіслав Ніколаєнко. Особливо це стосується мешканців гуртожитків, які з’їхалися на навчання: контролювати там наявність засобів індивідуального захисту досить важко. Це потребує відповідальності кожного.
     У перший день, за попередніми підрахунками, в середньому по університету на навчання вийшли більше 60 відсотків студентів. Хоча на агробіологічному факультеті явка – більше 75 відсотків.

     Приємно бачити таке відповідальне ставлення молоді, говорить доцент Віталій Жемойда, який читав для четвертокурсників лекцію з селекції та насінництва. Але коли збирається цілий курс – дотримуватися всіх вимог розміщення студентів в аудиторії дуже важко. Тож потрібно шукати якийсь вихід.
     Активно приступив до занять і другий курс агрономів. Так, на лекції з сільськогосподарської мікробіології з 26 студентів 1-ї групи не було тільки чотирьох. Аналогічна картина спостерігалася і на практичному занятті з генетики.

     Майбутні педагоги теж дружно стали до занять. І поясненням цьому не тільки дотримання навчального плану, а й річ суто особиста: ми скучили один за одним, говорить староста 1-ї групи 2-го курсу Ольга Кисленко. Тепер от не нарадуємося. Так само відреагували їхні однокурсники – майбутні соціальні працівники з 2-ї групи.

     Сподіваємося, пандемічна ситуація дозволить незабаром повноцінно навчатися всім курсам.

Валентин Обрамбальський
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook