Студентка гуманітарно-педагогічного факультету Людмила Смик – чемпіонка України зі спортивної радіопеленгації 2020 року

16 липня 2020 року

    Золоту медаль чемпіонату України зі спортивної радіопеленгації на подовжених дистанціях у змаганнях серед юніорок на дистанції діапазону 3,5 МГц завоювала Людмила Смик – студентка 1-го курсу гуманітарно-педагогічного факультету, спеціальність журналістика.

    Відновлюється спортивне життя в нинішніх умовах карантину і на сам перед – це змагання на відкритому повітрі, у лісових масивах. Такі заходи окрім спортивних баталій носять ще й оздоровчу направленість. Змагання зі спортивної радіопеленгації проводяться у лісових масивах, спортсмени за 4 дні змагань самостійно долають дистанції довжиною від 3 до 10 кілометрів, без спілкування з іншими спортсменами (що навіть заборонено правилами змагань з радіоспорту), старт учасників змагань роздільний – щохвилини вибігають на дистанцію 2-3-4 спортсмени з різних вікових груп. Тому міністерство молоді та спорту України дало згоду на проведення чемпіонату України зі спортивної радіопеленгації на подовжених дистанціях у лісових околицях міста Суми з 2 до 5 липня 2020 року. У чемпіонаті взяли участь 108 спортсменів з 6 територій України. Змагання проходили за програмою чемпіонату Європи у чотирьох дисциплінах (радіоорієнтування, дистанції на діапазоні 3,5 МГц і 144 МГц, спринт). На фото остання відмітка на "бакені" і фініший коридор на дистанції 144 МГц.

    Нагородами чемпіонату відзначилися і спортсмени НУБіП України, які виступали в складі збірної команди міста Києва.

    Людмила Смик, яка на відмінно закінчила 1-ий курс навчання на гуманітарно-педагогічному факультеті за спеціальністю журналістика виграла змагання в особистому і командному заліку на дистанції діапазону 3,5 МГц, а також зайняла 3 місце в командному заліку на дистанції радіоорієнтування.

 


    Олександра Пархоменко – аспірант за напрямом підготовки теорія і методика професійної освіти у змаганнях жіночої еліти стала чемпіонкою України у 2 дисциплінах: радіоорієнтування і діапазоні 144 МГц, у командному заліку киянки були переможцями в усіх чотирьох дисциплінах.

 

    В’ячеслав Пархоменко – старший викладач кафедри фізичного виховання гуманітарно-педагогічного факультету у змаганнях серед ветеранів, по групі Ч60 виборов повний комплект нагород: 1 місця у дисциплінах радіоорієнтування і діапазоні 144 МГц, 2 місце на дистанції спринту, 3 місце у дисципліні пошуку «лис» на діапазоні 3,5 МГц, а також зайняв 2 перших місця в командному заліку в складі збірної Києва у дисциплінах радіоорієнтування і спринт.

    У підсумку чотирьох днів змагань команда Києва зайняла 1 місце у змаганнях серед територій.

    Вітаємо усіх переможців і призерів із високими результатами та бажаємо подальшого спортивного натхнення!

Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання
гуманітарно-педагогічного факультету

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook