ШАХОВИЙ ОНЛАЙН-ТУРНІР МІЖ СПІВРОБІТНИКАМИ ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ АПК

6 травня 2020 року
НУБіП України

   Шахові онлайн-турніри зараз набули великої популярності в рамках запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. В нашому університеті проводяться шахові змагання кожного року, проте зараз при дистанційній роботі і викладачів, і студентів такі заходи відсутні. Але викладачі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК не погодились з такою ситуацією і виступили з ініціативою проведення шахового турніру спочатку на рівні кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК, а потім після невеликих дебатів вирішили провести спортивне дербі між викладачами і студентами факультету.

     Протягом п’яти днів з 28 квітня до 2 травня між науково-педагогічними працівниками і співробітниками кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК проходила товариська зустріч онлайн з гри в шахи. В турнірі взяли участь всі співробітники кафедри. Гра проходила онлайн в програмі «Гра з другом» https://chess-samara.ru/play/with_friend. Партії грали за шаховим годинником з регламентом часу по 30 хв/хід, враховуючи можливе непередбачуване Інтернет роз’єднання. На першому етапі змагались у двох групах за коловою системою. Перша група – чоловіки з чоловіками, друга група – жінки з жінками. В першій групі серед чоловіків очікувано перемогу здобули постійні члени збірної команди з шахів факультету Ігор Паламарчук та Максим Гудзенко.

   Цікаву гру показали Володимир Василів та Михайло Муштрук. Думаємо, що вони після декількох тренувань зможуть також увійти до складу збірної факультету.

   Серед жінок також була запекла боротьба. Гарну гру показали Наталія Пчелінова і Людмила Ільякова.

   Але справжні пристрасті розгорались у грі між Марією Жеплінською та Зінаїдою Буровою. І тут впевнену перемогу здобула Зінаїда Бурова. Тож чекаємо на появу нової жінки в збірній. 

 

  Після такого розташування учасників турніру в шаховій таблиці є всі шанси виграти на наступному тижні у студентів. Принаймі так би хотілося нашим досвідченим викладачам. Але поживемо-побачимо… Така зустріч передбачена за участі ще й нашого короля шахів, завідувача кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Олександра Савченка. Тож з нетерпінням будемо чекати на нові зустрічі на спортивній доріжці, а це маленьке спортивне свято на кафедрі увійшло вже в історію і воно завжди буде нагадувати нам, що шаховий спорт – це сила волі, духу і відваги для нас усіх; тих, хто тільки робить перші кроки, і тих, хто вже має певні досягнення, але при цьому підвищує свою майстерність та кваліфікацію.

Максим Гудзенко

асистент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook