ДИСТАНЦІЙНЕ НАВЧАННЯ – НЕ ФАНТАСТИКА, А РЕАЛІЇ СУЧАСНОЇ ОСВІТИ

24 квітня 2020 року
   21-го квітня, вперше у дистанційному форматі, відбувся захист курсових робіт з комплексу дисциплін «Управління фінансовою санацією та банкрутством» та «Математичні моделі в менеджменті і маркетингу» для студентів-магістрів факультету аграрного менеджменту II-го року навчання спеціальності менеджмент, ОП «Менеджмент організації і адміністрування». Захист курсових оцінювали  викладачі кафедри менеджменту імені професора Й.С. Завадського доценти Самофалова Марія та Слободяник Анна.
 
   Захист розпочався вчасно, за допомогою сервісу відео-трансляцій Zoom об 11:40, про який студентам, заздалегідь, було повідомлено у мобільному додатку Viber.
   В електронній відомості були зазначені всі студенти, які були присутні на захисті (явка 100% - 10 чоловік). Також до захисту долучилася заступник начальника навчального відділу з магістерських програм Колеснікова Олена Миколаївна, яка побажала усім плідної роботи і гарних підсумкових результатів.
   Методологія захисту курсових робіт передбачала такі етапи:
1. Студенти у визначений термін для перевірки надіслали курсові роботи на e-mail викладачів та вчасно виправили вказані ними зауваження. Керівники оформили рецензії, де відповідно вказали про дотримання студентами вимог щодо оформлення курсової роботи, визначили позитивні сторони або ж допущені недоліки, оцінили масштабність опрацьованої інформації, ступінь самостійності формування та обґрунтованості основних положень і висновків, а також сформулювали висновок про допуск робіт до захисту. 
2. Захист відбувався у довільному порядку: не за списком а за індивідуальним бажанням студентів. 
3. Кожен студент, згідно процедури захисту курсових робіт, оформлених у методичних вказівках, доповідав стисло інформацію про свою виконану роботу, у межах 5-6 хв., при цьому зазначаючи мету роботи, предмет, об’єкт, методи дослідження та завдання, що були передбачені його дослідженням. При цьому використовувалися слайди, на яких зазначалась назва та структура роботи, що дало змогу під час доповіді, наочно презентувати її викладачам та усім присутнім. 
4. Після доповіді відбувалось обговорення результатів дослідження студента, а саме – викладачі задавали питання по роботі, вказували на неточності, або ж навпаки хвалили за гарні здобутки і відповіді.
5. Захист тривав більше 2 годин, що пов’язано із технічним супроводом, зв’язком, а також із сумлінною підготовкою студентів до захисту та їх цікавими доповідями і роботами.
6. Усі студенти оприлюднили свої курсові роботи, отримали позитивні оцінки. Відповідні бали були перенесені у відомість обліку успішності і відправлені до навчальної частини. 
 
   У процесі захисту робіт, з вітальним словом, приєдналась завідувачка кафедри менеджменту імені професора Й.С. Завадського професор Резнік Надія, яка проконтролювала процедуру захисту і впевнилась, що він відбувається на належному рівні. Вона наголосила на тому що, курсова робота студента університету – це один із видів навчальної та науково-дослідної роботи. Вона показує рівень теоретичного мислення, вміння студентів організовувати і планувати роботу, ступінь оволодіння методами і методиками дослідження.
   Можемо, із впевненістю сказати, що дистанційний захист, на противагу традиційним аудиторним методам оцінювання, став позитивним унікальним досвідом  у роботі викладачів і жодним чином не вплинув на її якість, методи оцінювання та отримані студентами оцінки. А студенти продемонстрували вміння  самостійно ставити, комплексно вирішувати практичні та науково-дослідницькі завдання і використовувати здобуті, у стінах університету, теоретичні знання на практиці.
 
Вітаємо доповідачів із успішним захистом робіт і бажаємо їм гарного завершення навчання!
 
Андрій Благодатний
завідувач лабораторії
кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook