Підсумки змагального сезону 2019-2020 року чоловічої студентської збірної НУБіП України з волейболу

5 квітня 2020 року
     Як і минулого сезону, студентська волейбольна збірна НУБіП України взяла участь у другій лізі ХХІХ Чемпіонату України з волейболу, іграх Столичної волейбольної ліги дивізіону 3 та у Студентській лізі з волейболу.

     У цьому сезоні заявки на участь у змаганнях другої ліги ХХІХ Чемпіонату України з волейболу подали 16 колективів, серед яких були як уже добре відомі (в тому числі і наша команда «НУБіП України») так і дебютанти. Всі команди були розподілені на дві групи, та зіграли у трьох турах. Наша команда потрапила до групи А. Важливість цього Чемпіонату для збірної нашого університету (та й самого рейтингу нашої alma mater) важко описати, але з цього приводу дуже вдало висловилася прес-служба ГО ФВУ: «Таким чином, очікуємо непередбачуваних й захопливих поєдинків, а також спалаху на волейбольній мапі України плеяди молодих «зірочок»! Друга ліга для цього цілком спроможна стати своєрідним трампліном…».

     16 листопада 2019 року у м. Києві у спортивному комплексі нашого університету для збірної НУБіП України розпочався І тур Чемпіонату з протистояння команді «ГУНП в Донецькій області», яке завершилося з рахунком 3:0 на користь опонентів. А закінчився 17 листопада матчем проти «ФФВ ЦДПУ» з рахунком 3:1 на користь нашої команди.
     Для участі у ІІ турі наші гравці вирушили до м. Скадовськ Херсонської області, де 25-26 січня 2020 року здобули подвійну перемогу: у господарів міста СК «Скадовськ» (гравці якої раніше грали у Вищій Лізі) з рахунком 2:3 та СК «Радіус»-СДЮСШОР №23:1
     Змагання були у самому розпалі і набирали обертів. ІІІ тур став справді інтригуючим, і був своєрідним білетом потрапити до четвірки кращих команд. Він складався з 3-х ігор і відбувся з 6 по 8 березня цього року у м. Решетилівка Полтавської області.
     Перший матч «НУБіП України» зіграла з господарями змагань – командою ВК «Решетилівка». На жаль, ми поступилися з рахунком 0:3. Проте, це був безцінний досвід для наших гравців змагатися зі справді дуже потужною командою, яка цього сезону підсилилась гравцями високо рівня і стала фіналістом Кубку України з волейболу.

     7 березня наша збірна зіграла з командою з м. Бердянськ «БДПУ», але поступилася суперникові з невеликим відривом у рахунку – 3:2. В останній день ІІІ туру наші волейболісти зіткнулися з гравцями «Київщина-ДЮСШ №2» і здобули перемогу, здолавши суперника в суху – 3:0.
     Отже, за результатами трьох турів студентська волейбольна збірна НУБіП України посіла четверту сходинку турнірної таблиці групи А і мала змагатися за 5-8 місця Чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд другої ліги. На жаль, впровадження карантину завадило подальшим змаганням Чемпіонату. Тому керівництво Федерації волейболу України розподілило місця команд з 5-го по 8-е за підсумками ігор у групах. Збірна НУБіП України посіла 8-е місце. Ми не очікували на такий результат, адже маємо потужний колектив, і за умови подальшої участі у змаганнях, мали б всі шанси посісти п`яту сходинку. Розподіл по очках, які команди набрали в групах не є справедливим. Тому, що в одну групу можуть потрапити команди потужного рівня (як було у нас), а в іншу більш слабші. Відповідно більш слабкі колективи мають змогу набрати більше очок, і тільки очна зустріч може визначити хто насправді сильніший. Але ми розуміємо, що за даної ситуації нічого не можемо вдіяти і сподіваємося на кращій результат в іграх Студентської ліги.

     Перший тур змагань Студентської ліги вже відбувся. Збірна НУБіП України зіграла дві гри. Виграла з рахунком 3:2 у Київського національного торговельно-економічного університету і поступилася з рахунком 1:3 команді Національного університету фізичного виховання і спорту України.
     ІІ тур змагань, має пройти у м. Житомир після завершення карантину. Наша збірна зустрінеться з командами Житомирського державного університету імені Івана Франка і Сумського державного університету.

Побажаємо нашим волейболістам успіхів та спортивних звершень!!!

Микола Вишневський,
старший викладач кафедри фізичного виховання
тренер студентської збірної НУБіП України з волейболу 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook