Бібліотекарки активно долучаються до модернізації діяльності бібліотек закладів фахової передвищої освіти

19 лютого 2020, 16:13

   18-19 лютого на базі Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти (НМЦ ВФПО) відбувся практичний семінар для завідувачів бібліотек коледжів і технікумів «Модернізація основних напрямків діяльності бібліотек в умовах імплементації фахової передвищої освіти і запровадження сучасних інформаційних технологій».
   Учасники заходу мали можливість ознайомитися з медіатекою електронних засобів навчання НМЦ ВФПО, а також із досвідом діяльності бібліотек закладів вищої освіти та фахової передвищої освіти.

   Приємно відзначити, що серед доповідачів на семінарі були як директор нашої кнгигозбірні, так і завідувачки бібліотек наших відокремлених підрозділів.
Так, зокрема, Тетяна Кіщак, директорка нашої бібліотеки, у своїй доповіді зосередила свою увагу на можливості долучитися до проєкту Міністерства цифрової трансформації «Дія. Цифрова освіта», адже бібліотеки можуть не лише надавати доступ до достовірних джерел, а й сприяти цифровій грамотності українців.

  Людмила Бурячинська, завідувачка бібліотечно-інформаційного центру бібліотеки Рівненського коледжу НУБіП України, у своєму виступі зосередила увагу присутніх на інформаційно-комунікаційній діяльності та позитивному іміджі сучасної бібліотеки.

   Наталія Гордіна, завідувачка бібліотеки Ніжинського агротехнічного інституту, під час виступу наголосила на вимогах до сучасного бібліотекаря в умовах інформаційного суспільства.

   Ірина Скальницька, бібліотекарка Ніжинського агротехнічного коледжу НУБіП України, привернула увагу присутніх до необхідності створення та наповнення електронного репозитарію як основного джерела доступу до електронних навчальних ресурсів закладу освіти.

   Загалом, в ході роботи учасники семінару мали змогу поділитися думками, враженнями та досвідом діяльності роботи різних бібліотек.

Неллі Маркова-Пипко,
заступник директора наукової бібліотеки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook