Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції на VІІІ Міжнародній виставці Fresh Business Expo – провідній події B2B формату всієї галузі плодоовочівництва

3 грудня 2019 року
Міжнародний виставковий центр, м. Лівобережна, Київ
3-5 грудня 2019 року організована робота Міжнародної виставки Fresh Business Expo Ukraine у Міжнародному виставковому центрі Києва. З великим задоволенням студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції кожного року з часу створення такого заходу відвідують його і отримують нові знання.

Вже через пів години від початку роботи виставки навколо наших студентів згуртувалося багато представників фірм та організацій, які завітали показати новітні технології, бо наші студенти допитливі, розумні і з почуттям гумору. Вони не тільки задавали запитання, але й вели розмови про процеси сушіння, заморожування, охолодження, зберігання сировини в регульованому середовищі на рівні з учасниками виставки. Таким чином, гарно закріпили знання з процесів і апаратів харчових виробництв з теплових і масособмінних процесів. За це отримували нагороди у вигляді свіжих яблук та фруктово-овочевих соків. Але найбільшою нагородою буде здача екзамену, адже сесія не за горами.

Напередодні виставки організатори повідомили, що під час її роботи буде сформовано голландський павільйон за підтримки Посольства Нідерландів у Києві.
Fresh Business Expo – єдина подія в Україні В2В формату, яка ексклюзивно орієнтована на всю ланку виробництва свіжих овочів, фруктів та ягід. Даний захід вже вкотре доводить, що є чудовим додатковим маркетинговим інструментом для компаній на шляху створення та зміцнення бізнесу в Україні та за кордоном.
Економіка України зросла на 4,6% протягом другого кварталу 2019 року. Темпи зростання вищі, ніж у будь-якій країні ЄС, крім Угорщини та Румунії (5,1% та 4,6%).
Україна пропонує великий потенціал постачальникам тепличних технологій, насіння та рослин, післязбирального машинного обладнання, технологій переробки та пакування, холодильного зберігання та інших супутніх товарів, оскільки українська галузь з виробництва свіжої продукції розвивається дуже швидко. Завдяки Угоді про вільну торгівлю між Україною та ЄС багато виробників знайшли нові експортні ринки в межах ЄС. Українські виробники впроваджують нові технології для того, щоб відповідати нормам безпеки харчових продуктів.
За останні три роки площі тепличних господарств з вирощування овочів в Україні поступово збільшуються. За офіційними даними, з 2016 по 2018 рік ці показники щорічно зростали приблизно на 9%. Аналітики зазначили, що найбільше зростання площі зафіксовано у 2018 році.
Рівень виробництва фруктів, овочів та ягід в Україні робить її п’ятою найбільшою країною з виробництва даної продукції в Європі.
Fresh Business Expo організовують з 2011 року. Ця виставка зарекомендувала себе як ефективний та професійно орієнтований інструмент для компаній, що зміцнюють та розширюють свої бізнес-зв’язки в Україні та країнах СНД.
Одним із ключових факторів успіху виставки є конференція «Овочі та фрукти України», яку організовує АПК-Інформ: овочі та фрукти у рамках виставки.
Конференція та виставка залучили провідних виробників, трейдерів, ключових покупців супермаркетів, імпортерів, експортерів, переробників, а також постачальників обладнання та техніки.

Організатори виставки: ТОВ «Компанія «Місто Мрії» (Україна), Nova Exhibitions B.V. (Нідерланди) та «АПК-Інформ: овочі та фрукти» (Україна). 

Fresh Business Expo це:
  • плодоовочівництво, ягідництво, грибовиробництво, виноградарство,
  • насінництво,
  • виставка технологій вирощування,
  • виставка технологій зберігання овочів та фруктів, ягід, сухофруктів та ін.,
  • виставка тепличних технологій та обладнання,
  • виставка технологій охолодження, заморожування та консервування, а також відповідного обладнання,
  • обладнання для переробки фруктів та овочів, ягід та ін.,
  • обладнання для хімічного захисту рослин та внесення в ґрунт мінеральних добрив,
  • обладнання для поливу та крапельного зрошення,
  • контрольно-вимірювальні прилади,
  • виставка технологій післязбиральної обробки,
  • технології пакування та сортування,
  • технології закладки садів та ягідників,
  • системи підбору культур для промислового саду,
  • саджанці та підвої, розсада ягід,
  • контроль та профілактика хвороб, захист та підживлення плодових насаджень,
  • виставка сільгоспобладнання,
  • виставка сільгосптехніки,
  • овочесховища та обладнання для зберігання готової продукції,
  • пакувальні матеріали,
  • маркетинг у плодоовочевому секторі,
  • постачальники плодоовочевої продукції – фермери,
  • імпортери плодоовочевої продукції – трейдери.

Fresh Business Expo – міжнародна спеціалізована виставка, присвячена технологіям вирощування, обробки, зберігання, переробки та маркетингу плодоовочевої продукції. Це єдиний в Україні захід, що виключно орієнтований на повний цикл виробництва овочів, фруктів та ягід. Тому для студентів-харчовиків це надзвичайно цікаво, адже вони розпочали вивчати великий курс «Загальні технології харчових виробництв».

Приємно були зустріти на виставці наших випускників, які з радістю розповідали про свою трудову діяльність. На виставку приїхали й студенти з Львівського національного аграрного університету, з якими налагодили контакт і сподіваємося на подальшу співпрацю з рамках участі в Міжнародних науково-практичних конференціях.

А ще студенти розмовляли англійською, французькою, польською мовами, розумілися за допомогою жестів з італійцями і голландцями. А фірма «Агровесна» запросила студентів на червень-серпень наступного року проходити у них практику з безкоштовним харчуванням та проживанням, відпочинком, заробітною платою. Колись ми навіть собі таке уявити не могли!

 

З піднесеним настроєм і гарним позитивом ми кажемо «Дякуємо і до нових зустрічей!» за проведений такий захід, адже тепер будемо в курсі нових технологій отримання якісної рослинної сировини, яку потім як технологи будемо зберігати і переробляти в готові харчові продукти.
 
Доцент кафедри
процесів і обладнання
переробки продукції АПК
Марія Жеплінська

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook