Відбулося чергове засідання вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету

13 листопада 2019 року

12 листопада згідно плану роботи відбулося розширене засідання вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету. У просторій аудиторії третього навчального корпусу зібралися члени вченої ради та трудовий колектив факультету на чолі з деканом, доктором філологічних наук, професором Василем Шинкаруком.

За традицією на початку засідання декан факультету вручив грамоти та подяки, які надійшли низці науково-педагогічних працівників гуманітарно-педагогічного факультету, а саме: Валентині Стрілець, Ігорю Буцику, Дмитру Костюку, Людмилі Клименко, Юрію Рожкову, Маріанні Гольцовій, Олені Дубовик, Вероніці Чекалюк.

Потім Василь Дмитрович  перейшов до першого питання порядку денного: «Сучасні проблеми підготовки фахівців з міжнародних відносин на регіональному та внутрішньо-університетському рівнях та вирішення в НУБіП України» та запросив для доповіді завідувача кафедри міжнародних відносин і суспільних наук, професора Сергія Білана.

Завідувач випускової кафедри поінформував про особливості вступної кампанії 2020 року, активну профорієнтаційну роботу. Не оминув він і кадрове забезпечення спеціальності "Міжнародні відносини". Сергій Олексійович окреслив низку питань, які потребують подальшого доопрацювання: співпраця між кафедрами гуманітарно-педагогічного факультету; розширення зв’язків з Міністерством закордонних справ України; покращення кадрового складу кафедри міжнародних відносин і суспільних наук.

Закінчив доповідь професор Сергій Білан відповідями на запитання заступника декана гуманітарно-педагогічного факультету Ігоря Буцика та завідувача кафедри педагогіки Руслана Сопівника.

Співдоповідачем професора Сергія Білана стала завідувач кафедри іноземної філології і перекладу Світлана Амеліна, яка розповіла про залучення студентів-міжнародників до різних заходів, що сприяють вивченню іноземних мов.

Підбиваючи підсумки доповіді декан Василь Шинкарук наголосив, що спеціальність "Міжнародні відносини" є затребуваною на ринку праці, що посилює відповідальність випускової кафедри щодо підготовки якісних фахівців.

Доповідачем другого питання був заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету Ігор Буцик – мова йшла про підготовку до І етапу Всеукраїнських олімпіад із навчальних дисциплін і спеціальностей та конкурси наукових студентських робіт. Наприкінці висвітлення питання декан факультету Василь Шинкарук наголосив, що факультет має досягати найвищих показників у написанні наукових робіт.

Доцент кафедри філософії Андрій Самарський підготував та доповів інформацію про функціонування веб-сторінки гуманітарно-педагогічного факультету. Були розглянуті – відвідуваність сторінок кафедр гуманітарно-педагогічного факультету; кількість переглядів; рейтинг відвідування сторінок кафедр з 1 вересня 2019 року, а також відвідування англомовного сайту факультету та його розвиток. Крім того, були обговорені технічні вимоги написання дописів на сторінках сайту. В обговоренні питання було зроблено наголос на питанні формування позитивного іміджу сайту у соціальних мережах. Адже зараз, усі студенти проводять багато часу в Інтернеті, тому потрібно шукати інструменти поширення інформації у мережах Instagram, Facebook, Telegram.

Наприкінці члени вченої ради розглянули і затвердили теми магістерських робіт для магістрів 1 року навчання. Також були розглянуті рекомендації до друку навчально-методичної літератури, рукописів монографій, словників тощо.

Людмила Смик,
студентка 1 курсу спеціальності "Журналістика"
гуманітарно-педагогічного факультету

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook