Навчання фінансистів через практичне застосування набутих теоретичних знань

23 жовтня 2019 року
 

       17 жовтня 2019 року, викладачі кафедри фінансів, Мрачковська Надія Костянтинівна та Лемішко Олена Олександрівна, разом зі студентами спеціальності «Фінанси, банківська справа і страхування» відвідали потужності біогазової установки на Київщині.

       На сьогоднішній день відновлювані джерела енергії займають значне місце в енергобалансі країн світу.Одним з важливих його секторів є виробництво та енергетичне використання біогазу. На біогазових установках використовують як сировину відходи аграрного виробництва і спеціально вирощену рослинну сировину.

       Для популяризації та впровадження біогазових технологій в Україні, на базі класичного фермерського господарства, компанією Ecodevelop побудований біогазовий комплекс, що працює на відходах фермерського господарства (гній ВРХ) і кукурудзяному силосі, який вирощують на полях господарства.

 

     

 

       Наші студенти отримали можливість на конкретному прикладі побачити повний технологічний цикл переробки відходів ферми, вироблення електроенергії і тепла, використання збалансованих біодобрив для полів. На базі станції працює навчальний і науково-методологічний центр з підготовки фахівців біотехнологів для біогазової галузі України.

 

 

       Майбутні фінансисти цікавились фінансовою діяльністю комплексу, зокрема, вартістю такого проекту, терміном окупності, формуванням бюджету та джерелами фінансування. Також, студенти проявили інтерес до питань, пов’язаних з джерелами постачання сировини та розміром прибутку. Піднімалося питання і оплати праці фінансиста в цій сфері.

 

 

    Щиро дякуємо керівництву комплексу, за дозвіл на проведення зустрічі зі студентами та відверту і змістовну розмову про фінансову складову виробництва та перспективи енергетичного використання біогазу, що має цілий ряд обґрунтованих і підтверджених світовою практикою переваг. Керівник комплексу наголосив на необхідності державної підтримки розвитку такої сфери.

       Поїздка була організована за сприяння проекту Ukrainian Farm Management Data.

Мрачковська Н.К., 
доцент кафедри фінансів

  

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook