Агростанція разом з громадою села Пшеничне відсвяткувала День села

31 липня 2019 року

    27 липня 2019 року громада села Пшеничне, де знаходиться відокремлений підрозділ НУБіП «Агрономічна дослідна станція», відсвяткувала День села.

    Від керівництва університету з привітаннями до жителів звернувся начальник відділу організаційної діяльності НДГ і навчально-виробничої практики Василь Туринський. Зокрема, щиро подякував працівникам Агрономічної дослідної станції, які у більшості мешканці Пшеничне, - за добрі стосунки, взаємодопомогу і спільну працю, яка дає хороші результати.

    Якраз того дня Агрономічна дослідна станція завершила жнива ранніх зернових культур. А, отже, для господарства, це подвійне свято – День села та обжинки. І результати хороші: намолочено понад 1900 тон зерна, урожайність - 68 ц/га, а озимої пшениці – понад 70 ц/га. В той час, як ще чотири-п’ять років тому, молотили всього 500-600 тон. До кінця жнив разом з пізніми зерновими та технічними культурами планується отримати понад 5 тисяч тон зерна. На сьогоднішній день господарство забезпечує понад 70 робочих місць, а фонд заробітної плати становить біля 8 млн гривень, середній же заробіток працівників перевищує 8 тисяч гривень. Агростанція сплачує біля 2,5 млн гривень податків на рік, що включає ПДВ та нарахування на заробітну плату. Шкода, що згідно існуючого законодавства, не всі ці податки надходять до місцевої громади.

    Це НДГ - база практичної підготовки студентів. Щорічно тут проходять практичне навчання до півтори тисячі студентів різних спеціальностей. За останні чотири роки база для їхнього навчання кардинально поліпшилась, особливо в рослинництві, де щорічно впроваджуються нові технології у вирощуванні різних культур та застосовується найсучасніша техніка. Підвищується рівень наукової роботи і на дослідному полі, збільшується кількість наукових проектів та розробок, магістерських, аспірантських робіт. Господарство щорічно інвестує кошти у поліпшення побутових умов практикантів. Так, минулого року, ця сума перевищила 2 млн гривень.

    Директор Агрономічної дослідної станції оголосив, що до Дня села господарство дарує місцевій малечі стаціонарний дитячий майданчик.

Ірина Артемчук
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook