Аналізуємо спектр дії антибіотиків у формі інтерактивної гри

23 квітня 2019 року

Дисципліна "Ветеринарна фармакологія", яку студенти ОС "Бакалавр" вивчають на 3-му курсі, складається з 5-ти модулів. Матеріали останнього, під назвою "Протимікробні та протипаразитарні засоби", вони повинні засвоїти в період квітня-травня (до і після навчальної практики), згідно робочої програми та календарного плану дисципліни.

Отож, однією з найбільш актуальних груп протимікробних лікарських звсобів як у ветеринарній, так і в гуманній медицині, звичайно, є антибіотики. Тому акцент уваги за вивчення цієї теми був зосереджений на особливостях механізму дії усіх груп сучасних антибіотиків та на окремих представників зокрема.

Передусім на лекціях завідувач кафедри фармакології та токсикології, професор, д.вет.н. Володимир Богданович Духницький ознайомив студентів з теоретичними основами фармакодинаміки і фармакокінкетики антибіотиків, особливостями їх застосування. А вже під керівництвом доцентів кафедри Олени Костянтинівни Гальчинської та Ірини Михайлівни Деркачбуло проведено лабораторні заняття з цієї теми. Студентам дуже сподобався формат інтерактивної гри - кожен не тільки зміг задовольнити свій інтерес до дії та застосування у ветеринарній медицині антибіотиків, проаналізувати вітчизняний ринок цієї групи лікарських засобів, а також мав нагоду проявити свої навички менеджера фармацевтичної компанії.

 

 

 

Ірина Деркач


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook