ВИХОВАНЦІ СТУДІЇ АКАДЕМІЧНОГО, ДЖАЗОВОГО ТА ЕСТРАДНОГО СПІВУ НУБіП УКРАЇНИ - ВОЛОДАРІ ЗОЛОТОЇ КВІТКИ МІЖНАРОДНОГО ВОКАЛЬНОГО КОНКУРСУ

14 квітня 2019 року
м.Київ
           
            Уже третій рік поспіль в рамках проекту «Незабутня Квітка» світом крокує Міжнародний вокальний конкурс імені Квітки Цісик, організаторами якого є Українсько-Американська координаційна рада, Національна Рада жінок України за підтримки Міністерства культури України, Київського міського Будинку вчителя, Інституту проблем виховання НАПН України. Конкурс проводиться серед аматорських та професійних творчих колективів, учнів, вихованців закладів культури для сприяння відродження та популяризації української пісні як в Україні, так і за кордоном. Проект «Незабутня Квітка» - перший українсько-американський проект, присвячений Квітці в Україні, хоча він уже встиг побувати в США, Німеччині, Франції, Іспанії.
         Свого часу Квітка Цісик, яка народилася в США у родині українських емігрантів, закінчивши Нью-Йоркську консерваторію, де вона оволоділа бездоганною вокальною технікою і майстерно відточила свій голос, почала виконувати не оперні партії, а українські   пісні, які часто звучали в її родині. За підрахунками фахівців, за вокальну кар’єру колоратурне сопрано виконавиці почуло понад 22 мільярди людей! Диски з українським піснями у виконанні Квітки були записані на студії Еда Раковича, де записувалися записувалися Мадонна, Ленні Кравіц, Джон Маклафлін, Джордж Бенсон, Пласідо Домінго, Майлз Девис, Френк Синатра, Дайана Росс, DuranDuran , і були номіновані на «Греммі» в атегорії contemporaryfolk.
            На жаль, передчасна смерть забрала із життя молоду співачку, але її голос продовжує полонити серця і завоювавати  прихильників. Свідченням цього став нещодавній виступ на проекті «Голос країни» Оксани Мухи, яка із піснями Квітки впевнено обійшла конкурентів і була підтримана більше, як 90 відсотками українців.
         Пам’ять Квітки Цісик шанують і студенти нашого університету. У третьому міжнародному вокальному фестивалі імені Квітки Цісик взяли участь вихованці студії академічного, джазового та естрадного співу під керівництвом народної артистки України професора кафедри культурології Наталії Шелепницької Максим Гненюк (аспірант факультету конструювання і дизайну), Мар’яна Остяк (студентка гуманітарно-педагогічного факультету) та Валентин Жуль ( студент економічного факультету). Із задоволенням можемо повідомити: талановиті учні не підвели ні університет, ні свою наставницю: усі троє стали володарями першої премії з врученням Золотої зірки фестивалю, що засвідчив голова журі в Україні народний артист України Павло Ананійович Дворський.
         Ми пишаємося здобутками наших студентів і вітаємо їх з черговою заслуженою перемогою.
                                                                                             Ірина Майданюк

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook