Студент і Чемпіон з кіокушин-карате Нікіта Шкромида: маю честь навчатися в НУБіП України!

1 квітня 2019 року
     НУБіП України завжди славився своїми спортивними досягненнями. Наші студенти постійно стають переможцями і призерами міжнародних та всеукраїнських змагань.

     Одним з них є Нікіта Шкромида – студент 1 курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології. В свої 18 років він вже виконав норматив майстра спорту України на чемпіонаті України з Кіокушин карате в місті Дніпро 16.03.2019 р. та має вагомі спортивні досягнення: бронзова медаль на Чемпіонаті Європи у 2017-му та 2018-му роках, золото на Чемпіонаті України з Кемпо Кобудо (2016 та 2017 рр.), золота та срібна нагороди на Чемпіонаті світу з Кемпо Кобудо (2017 р.), І місце на Турнірі з Кіокушин карате у 2018-му році, а також ІІ місце на Чемпіонаті Сумської області з функціонального багатоборства (2017 р.). На даний момент, він є чемпіоном Київської та Сумської області з Кіокушин карате.

     Аби більше дізнатися про нашого чемпіона, ми вирішили особисто поспілкуватися з ним.

  • Нікіто, чому ти обрав факультет захисту рослин, біотехнологій та екології?

     – Вибір майбутньої професії був пов'язаний, певно, з тим, що з дитинства мені подобалося спостерігати за навколишнім середовищем. Мені завжди було цікаво, що ж відбувається з екологією і, який внесок у її захист я можу зробити.

  • Як давно ти у спорті?

     – Спортом я почав займатися ще 8 років тому. Він став частиною мого життя, без якої воно перестане бути повноцінним. Постійні змагання, збори, тренування – це сенс мого життя! Я отримую насолоду від всього цього.

  • Ти говориш про постійні змагання та тренування, але ж ти навчаєшся тільки на першому курсі. Чи не заважає це якось твоєму навчанню?

     – Зовсім ні. Звичайно, інколи я затримуюся на тренуваннях чи зборах але увесь вільний час присвячую навчанню та самовдосконаленню.

  • Чи хотів би ти у майбутньому стати тренером? Чому?

     – Звичайно, це буде для мене великою честю, навчати дітей тому, що знаю і вмію сам. Мені подобається спостерігати, як діти тренуються, розвиваються, вчаться. Це дає мені надію на те, що наступне покоління буде вести активний, а головне здоровий спосіб життя.

  • У тебе є мрія?

     – Звісно, я маю багато мрій пов‘язаних зі спортом, саморозвитком та досягненнями. Та все ж, як говорить мій тренер: «Перше, про що треба мріяти – це стати гарною людиною»!

  

  • Отож, ми бажаємо Нікіті нових спортивних перемог та звершень! Сподіваємося, у майбутньому ми неодноразово будемо спостерігати за його досягненнями з екранів телевізорів.

Розмовляла Марина Когут,
студентка 1 курсу кафедри журналістики,
гуманітарно-педагогічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook