Весна починається з «Кобзаря» Т. Шевченка!

6 березня 2019 року

   9 березня, на самому початку весни, виповнюється 205 років від дня народження українського Кобзаря, поета, філософа, художника - Тараса Шевченка. Наукова бібліотека  не залишилась осторонь цієї знаменної дати. Починаючи з  1  березня, працівниками було організовано тематичні виставки та перегляди. 

    У філії наукової бібліотеки навчального корпусу № 1 оформлена книжкова виставка «Геній правди».

   До перегляду виставки долучились аспіранти, викладачі та студенти.

   Більше всього вразила книга «Кобзар», обкладинки якої вишиті народними візерунками, співробітницею філії та майстринею вишивки, Кописткою Ольгою Пилипівною.

  Працівники філії наукової бібліотеки у навчальному корпусі № 6 оформили тематичну виставку «Т.Г.Шевченко (1814 – 1861) – 205 років з Дня народження». Експозиція розказує про життя і творчість Т.Г.Шевченка, розкриває його багатогранну і творчу особистість.

   Виставку вже відвідали викладачі: Жук Олексій Павлович, доцент кафедри геодезії та картографії і постійні читачі філії землевпорядного і юридичного  факультетів.

   Працівниками філії наукової бібліотеки у навчальному  корпусі №  11, було оформлено виставку «Вічний як народ».

   Життєдайне і завжди, в усі часи актуальне слово безсмертного Кобзаря хвилює серця молоді факультету ветеринарної медицини і гуртує їх біля ювілейної книжкової виставки у філії наукової бібліотеки навчального корпусу № 12.

   У філії в навчальному корпусі № 10, можна ознайомитись з виставкою «Тарас Шевченко – геній і слава України».

  До святкування 205 річниці з дня народження Великого Кобзаря співробітниками відділу обслуговування науковою та художньою літературою була підготовлена книжкова виставка на тему: «Безсмертне слово Кобзаря», яка теж зацікавила студентів.

  В читальній залі для науковців наукової бібліотеки (4корпус, 41 кімната) з 1 по15 березня експонується тематичний перегляд Парад «Кобзарів» - колекція «Кобзарів» Тараса Шевченка з фонду наукової бібліотеки НУБіП України (1911-2016рр.)

  На перегляді представлені 40 різних видань «Кобзарів» різних років видань та різних видавництв. Серед цієї колекції є видання різними мовами. Наприклад, «Заповіт» 147 мовами народів світу; видання польською, іспанською, російською мовами.

 

 До речі, в науковій бібліотеці, триває  флешмоб «Прочитай «Заповіт» Т. Шевченка іноземною мовою» у якому вже взяли участь, понад 15 осіб. Він триватиме до 15 березня,  то ж просимо долучатися.
 
 
   Крім «Кобзарів» на перегляді представлені картини та бюсти Тараса Шевченка, які люб’язно надав для експозиції з власної колекції заступником декана агробіологічного факультету, щирий поціновувач творчості Шевченка, Віталій Коваленко.
 
 
  До 205 річчя з дня народження  Т. Г. Шевченка співробітниками інформаційно-бібліографічного відділу складені 4 літературні сценарії «Життєвий шлях нашого Пророка», «Незгасима зоря генія правди в засланні», «Україна та її природа в творах нашого Пророка», «Україна в думці і серці нашого Пророка».
 
 
   Як тут не згадати уривок  із поеми «Гайдамаки»  Т. Шевченка:
Встала весна, чорну землю Сонну розбудила,
Уквітчала її рястом, Барвінком укрила.
А на полі жайворонок, Соловейко в гаї – Землю, убрану весною,
Вранці зустрічають.
 
Працівники наукової бібліотеки
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook