Виїзне заняття в Українській лабораторії якості та безпеки продукції АПК

21 лютого 2019 року

У рамках навчальної робочої програми дисципліни «Клінічна лабораторна діагностика» доцентом кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М.Ф. Гулого Валерієм Цвіліховським 20 лютого 2019 року було проведене виїзне заняття на базі Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК для студентів факультету ветеринарної медицини, підготовки ОС «Магістр» 211 - Ветеринарна медицина, спеціалізації «Ветеринарна лабораторна діагностика». Тема заняття: «Спектрофотометричні методи дослідження». 


Вступною частиною виїзного заняття було ознайомлення магістрів заступником директора лабораторії з навчальної роботи, доктором ветеринарних наук Оленою Волосянко з структурою та основними науковими і виробничими направленнями лабораторії. 

З ключовими відділами лабораторії та методиками сучасних лабораторних досліджень ознайомив старший науковий співробітник, кандидат ветеринарних наук Володимир Шапошнік. 
Особлива увага була зосереджена у відділі хроматографічних та спектральних досліджень лабораторії, де практично були апробовані методи спектрофотометричних досліджень. 

Зокрема, на таких приладах як скануючий спектрофотометр, атомно-емісійний спектрофотометр з індуктивно-зв’язаною плазмою та атомно-абсорбційний спектрофотометр.


Завідуючий сектором спектральних досліджень, кандидат біологічних наук Сергій Сисолятін пояснює принцип роботи скануючого спектрофотометра Thermo Evolution 

Доцент Цвіліховський Валерій пояснює принцип роботи атомно-емісійного спектрофотометра з індуктивно-зв’язаною плазмою Thermo Irish Intrepid


Провідний інженер Наталя Марковська пояснює принцип роботи атомно-абсорбційного спектрофотометра Thermo Scientific

Доцент 
Валерій Цвіліховський

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook