ІННОВАЦІЇ У ВИВЧЕННІ ДИСЦИПЛІНИ «РЕГІОНАЛЬНИЙ ГЕОЕКОЛОГІЧНИЙ МОНІТОРИНГ»: СТУДЕНТИ-ЗЕМЛЕВПОРЯДНИКИ ВІДВІДАЛИ ЦЕНТРАЛЬНУ ГЕОФІЗИЧНУ ОБСЕРВАТОРІЮ УКРАЇНИ ТА ПОЗНАЙОМИЛИСЯ З СИСТЕМОЮ ДЕРЖАВНОГО ЕКОЛОГІЧНОГО МОНІТОРИНГУ

30 листопада 2018 року

19 листопада 2018 року кафедра геодезії та картографії організувала навчальну екскурсію для студентів 4 курсу 1 групи факультету землевпорядкування, які вивчають дисципліну «Регіональний геоекологічний моніторинг» до  Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.
Обсерваторія заснована 15 травня 1855 року як Метеорологічна обсерваторія університету Святого Володимира. Першим її очолював Кнорр Ернест Августович. За роки існування вона змінювала свою назву та керівників. Останні 30 років службу очолює великий ентузіаст, відданий справі гідрометеорологічного моніторингу Косовець Олександр Олександрович, який посприяв проведенню цієї екскурсії для студентів НУБіП України.
Студенти разом з викладачем дисципліни Яровою Б.М. ознайомилися із діяльністю лабораторій радіаційного контролю повітря, радіохімії та пробопідготовки, спостережень за забрудненням атмосферного повітря, спостережень за забрудненням поверхневих вод, спостережень за забрудненням ґрунтів і їх моніторингу, фізико-хімічних методів аналізу, гідробіології, їх обладнанням, методами оцінювання рівня забруднення компонентів навколишнього середовища та узагальнення результатів лабораторних досліджень. Також співробітники Центральної геофізичної обсерваторії показали практичну сторону своєї роботи – вимірювання радіаційного фонду на території метеомайданчика.
Студенти з задоволенням познайомилися з практичним аспектом проведення моніторингових досліджень, роллю лабораторних методів в оцінюванні екологічного стану компонентів навколишнього середовища, матеріально-технічним забезпеченням цих досліджень.
Ми були приємно вражені зацікавленістю у виконанні цих робіт співробітниками лабораторій, їх відданістю цій справі і доброзичливим ставленням до студентів.
Дякуємо всім працівникам, які сприяли відвідуванню обсерваторії, що володіє неоціненним досвідом проведення моніторингових досліджень.



Богдана Ярова, к.е.н., асистент кафедри геодезії та картографії
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook