Іноземні студенти університету інтегруються в соціокультурний простір народів світу

5 листопада 2018 року

    27 жовтня група українських та іноземних студентів нашого університету відвідали П’ятий ювілейний фестиваль культур народів світу Outlook World Culture Festival.


       Захід представляє культуру понад 30 країн світу й проводиться за участю дипломатичних місій і посольств іноземних держав в Україні, а також діаспор.



     Координатор проекту Outlook World Culture Festival Дарія Карякіна зазначила, що мета фестивалю – встановлення дружніх відносин між націями, налагодження культурних зв'язків між державами, сприяння обізнаності українців про особливості культури народів світу та знайомство іноземців з культурними надбаннями України.
      У ході фестивалю відвідувачі познайомилися з культурними особливостями Австралії, Азербайджану, Аргентини, Афганістану, Бангладешу, Вірменії, Гвінеї, Грузії, Німеччини, Єгипту, Ефіопії, Індонезії, Індії, Іраку, Ірану, Казахстану, Киргизстану, Латвії, Литви, Лівану, Малайзії, Молдови, ОАЕ, Палестини, Румунії, Хорватії, Судану, Таджикистану, Туркменістану, Туреччини, України, Узбекистану, Чорногорії та Японії.


      Студенти мали змогу долучитись до виготовлення іграшок із різнотрав’я, повчитися ткати українські килими, дізнатися більше про Риштанську кераміку (Узбекистан), розглянути семантичність національних костюмів, яскраві барви таджицьких орнаментів сузане, переглянути виставки світлин від відомих європейських фотографів.
     Усі охочі писали своє ім’я арабською чи бенгальською, прикрашали руки індійським мехенді, створювали кримсько-татарські орнаменти, а дівчата мали можливість пройти майстер-клас із зав’язування хіджабу та з макіяжу, примірявши на себе образ мусульманської жінки.
 


      Організатори фестивалю гостинно запрошували відчути особливості культури різних країн та поспілкуватися з їх представниками, які з радістю розповідають про свою Батьківщину. Міжособистісна взаємодія впливає на розуміння етнопсихологічних особливостей кожного народу, його історії, світосприйняття та підсилює власну етнічну й культурну самоідентифікацію.
 

     

       Нашим студентам вдалося посмакувати турецькою пахлавою і туркменським пловом, а також відчути справжній смак ефіопської та ліванської кави.
    Фестиваль культур народів світу Outlook World Culture Festival наповнив нас неймовірними враженнями та подарував безцінний досвід спілкування з іншими народами!


 

Заступник директора ННЦ
міжнародної діяльності Афанасенко В.Ю.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook