Навчання в Естонії за програмою «Erasmus+»

17 жовтня 2018 року

   Мене звати Наталія Данченко, я студентка 4 курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології. Цього року, Мені випала неймовірна можливість взяти участь у програмі «Erasmus+». Вона дає змогу студентам з різних куточків світу навчатися в університетах Європи один або декілька семестрів з отриманням стипендії.

   Чесно кажучи, під час подачі заявки на участь, я не вірила, в свої сили. Не думала, що пройду й, звичайно, дуже хвилювалася, під час підготовки усіх необхідних документів та проходження інтерв’ю з англомовним координатором. Проте все вийшло якнайкраще. Невдовзі я отримала лист-запрошення та поїхала до Естонії на час осіннього семестру в Естонський університет наук про життя, місто Тарту. Програма забезпечує студентів стипендією, якої повністю вистачає на всі потреби – проживання, харчування. Ви маєте можливість обрати курси на семестр, ті які вам до вподоби та набратися досвіду в європейському університеті.

   

Проте, програма «Erasmus+» залучає вас не лише на цілодобове навчання. Кожного тижня, студентські організації та місцева організація Erasmus Student Network влаштовують різні зустрічі, вечірки та подорожі. Серед усіх заходів, кожен може знайти собі заняття до душі, це можуть бути, як нічні перегляди фільмів, фестивалі їжі, культурні вечори, танцювальні класи, клубні вечірки, так і подорожі на декілька днів до інших країн. Можу сміливо запевнити, що сумувати тут не доведеться ні кому. Під час цих зустрічей, ти знаходиш багато друзів та пізнаєш цікаві факти з життя студентів інших країн. До того ж, перебуваючи в іншомовному оточенні, відточуєш практичні навички англійської мови.

   

Усі студенти, викладачі, координатори та співробітники університету, завжди раді допомогти та вирішити будь-які проблеми. Завдання та навчання певним чином відрізняється від тих, які ми звикли виконувати. Саме таким чином я отримала безцінний досвід на все життя.

   

 

Якщо мене запитаєте «Чи поїхала б я ще раз за програмою «Erasmus+»?», я не задумуючись ні на секунду відповім «Так!»

Наталія Данченко,
студентка 4 курсу факультету захисту рослин,
біотехнологій та екології

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook