Панове офіцери: погони молодшого лейтенанта отримали випускники кафедри військової підготовки

12 жовтня 2018 року

     Сьогодні в університеті погони молодшого лейтенанта отримали більше 400 юнаків і дівчат, які закінчили навчання на кафедрі військової підготовки.

     Це вже традиція – вручати офіцерські погони напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, яка споконвіку вважалася покровителькою козацтва, вітаючи молодших лейтенантів запасу, зазначив ректор Станіслав Ніколаєнко. Наші славні воїни своїми звитягами століттями демонстрували козацький дух та волю і боронили рідну землю. Сподіваюся, ви будете гідними продовжувачами цих славних традицій.

    Тримайте порох сухим: готуйтесь до майбутнього життя, навчайтесь, займайтеся самовдосконаленням, гартуйте тіло і дух. Особливо в цей непростий час, коли на сході України найкращі її сини і доньки, захищаючи суверенітет і соборність своєї Батьківщини, віддають найцінніше – своє життя.
     Їхню пам’ять вшанували хвилиною мовчання.

    За традицією благословляв нове офіцерське поповнення отець Юрій, який відмітив історичну значущість цих днів: вчора Українська церква отримала автокефалію. І це та той патріотизм, який ми бачимо серед молоді говорять про одне: Україна – назавжди.

     Від випускників кафедри військової підготовки до своїх молодих колег звернувся учасник АТО, майор Максим Максименко. Він подякував своїм викладачам за знання, а керівництву університету за те, що зуміли зберегти і колектив, і матеріально-технічну базу.

     Ще один випускник кафедри – заступник командира 12-го окремого мотопіхотного батальйону Микола Ратушний наголосив: офіцер – це той, хто в окопі, в бліндажі поруч з солдатом, той, хто прагне виконати поставлену задачу та зберегти при цьому життя і здоров’я своїх підлеглих. І додав: не забувайте про картку вогню.

     До свята він вручив подяки за високий патріотизм колективу кафедри культурології і її співробітникам – доценту Роману Рудому і провідному фахівцеві Олександру Третяку. Та відмітив особистий внесок у підготовку офіцерів завідувача кафедри військової підготовки Анатолія Есаулова.

 

     Прийшли привітати іменинників дня і рідні та близькі. Дуже символічно, що всі, з ким мені довелося поспілкуватися, обрали для цього білий колір – символ чистоти, радості і світлих справ. Білі кульки свої подрузі студентці факультету харчових технологій і управління якістю продукції АПК Анжелі Шлапак принесли Марія Боско і Юлія Кухарець, які ніскілечки не здивувалися її бажанню навчатися на кафедрі військової підготовки: спортсменка і член університетської збірної з міні-футболу, вона під впливом батька завжди хотіла бути офіцером. Білі хризантеми для ще однієї цілеспрямованої дівчини Інни Блинської з факультету тваринництва та водних біоресурсів, яка йшла до цього дня впевнено і наполегливо і ось отримала офіцерські погони, приготувала подруга Юлія Корсун. А білими трояндами привітав свою дівчину – студентку факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Марію Сергеєву Олексій Побережний.

     І ось звучить урочистий марш у виконанні військового оркестру 101-ї окремої бригади охорони Генерального Штабу Збройних Сил України, крокують плацем новоспечені молодші лейтенанти і злітають у сонячне небо традиційні монетки. Сподіваємося, на щастя…

Ірина Білоус
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook