Дбаючи про якісну професійну підготовку: для майбутніх журналістів запроваджено цілорічну наскрізну практику

13 вересня 2018 року

      12 вересня. Гуманітарно-педагогічний факультет невпинно працює над якісною професійною підготовкою майбутніх фахівців, зокрема у набутті таких необхідних студентам фахових вмінь. На черзі – спеціальність «Журналістика». Відсьогодні розпорядженням декана Василя Шинкарука стартує наскрізна практика молоді, яка обрала цю творчу професію. Суть її у тому, що за кожним факультетським і багатьма університетськими підрозділами закріплені по три студенти, які упродовж року після навчальних занять висвітлюватимуть їх діяльність в університетських ЗМІ і не тільки. Підсумки виконаних студентських робіт підбиватимуть у кінці навчального року на звітній конференції.

     Така новація викликана кількома речами, коментує декан Василь Шинкарук. По-перше, журналістика як спеціальність – специфічна, і оцінювання рівня підготовки студента лише за результатами заліків і екзаменів – недостатньо. Важливою є, насамперед, їхня творчість. По-друге, існує об’єктивна необхідність підсилити підрозділи університету у висвітленні їхньої колосальної роботи. Тож на настановчих зборах студенти мали нагоду познайомитися зі своїми наставниками від випускової кафедри журналістики та мовної комунікації і від підрозділів. До того ж наступного року мікрогрупи студентів змінюватимуть місце практики з тим, аби до завершення навчання спробувати себе у різних професійних амплуа.

     Завершуючи зустріч, Василь Дмитрович закликав студентів бути відповідальними, ініціативними, оперативними і працьовитими.

 

Ольга Наконечна

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook