Міжнародне наукове стажування як місток до запровадження спільних досліджень

3 липня 2018 року
        Протягом червня доценти кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського Ольга Гогуля і Ганна Харченко проходили наукове стажування у Варшавському університеті наук про життя (Warsaw University of Life Sciences - SGGW) в рамках участі у проекті Польського національного комітету у справах ЮНЕСКО.
         Під час стажування викладачі взяли участь у науково-практичних конференціях і семінарах, зокрема, Міжнародній науковій конференції «Економічні науки для агробізнесу та сільської місцевості», присвяченій 65-річчю факультету економічних наук Варшавського університету наук про життя, та ХІ Міжнародній науковій конференції «Глобальні проблеми сільського господарства та харчової економіки» з нагоди 45-річчя професійної діяльності проф. Марії Парлінської.

         Щотижня викладачі НУБіП України брали участь у засіданнях (семінарах) кафедри економіки та організації підприємств і кафедри фінансів, де мали можливість ознайомитись із процедурою проміжної атестації за результатами наукових досліджень під час представлення концепцій докторських дисертацій.
         Під час зустрічей із завідувачем кафедри економіки та організації підприємств Варшавського університету наук про життя професором Генріком Руновські і завідувачем кафедри фінансів професором Мірославом Васілєвским обговорювались питання підготовки фахівців та проведення наукових досліджень.

          Наукові консультанти доктор Агата Малак-Равліковська і доктор Сергій Заболотний ознайомили викладачів кафедри менеджменту із навчальними планами підготовки бакалаврів і магістрів за напрямом «Менеджмент» та роботою бібліотеки SGGW.
По завершенню стажування Ольгою Гогулею і Ганною Харченко було підготовлено та представлено на обговорення членів кафедри економіки та організації підприємств і кафедри фінансів SGGW доповіді за темами їх наукових досліджень, які викликали інтерес та активні дискусії.
            Протягом проходження стажування доценти кафедри менеджменту мали змістовні зустрічі, організовані доктором Агатою Малак-Равліковською, із заступником директора Інституту розвитку села та сільського господарства Польської Академії Наук Домінікою Мільчарек-Анджієвська та науковим співробітником відділу економічного моделювання Віталієм Крупіним. Вони ознайомили викладачів з діяльністю установи та окреслили можливі напрями співпраці. Досить цікавою і плідною була зустріч з науковим співробітником Інституту аграрної та харчової економіки - Національного науково-дослідного інституту (IAFE-NRI) Мирославою Терещук, яка розповіла про основні напрями роботи інституту, наукові видання установи та можливості публікацій в них.
Викладачі отримали можливість ознайомитися з культурною спадщиною Польщі.

            Координатор програми, наукові консультанти дали високу оцінку проведеній роботі в рамках програми стажування, висловили зацікавленість у продовженні співпраці з викладачами НУБіП України щодо обміну практичним та науковим досвідом.
 

Олександр Лабенко,
директор ННЦ міжнародної діяльності

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook