Хоч би раз у житті ми приходимо, аби вклонитися нашому пророкові: подорож до Канева

30 червня 2018 року

     До Кобзаря, рано чи пізно, приїздить кожен українець. Хоч би раз у житті ми приходимо до цього святого місця, аби вклонитися нашому пророкові – Тарасу Григоровичу Шевченку.

     Не стали винятком і співробітники інженерних факультетів конструювання та дизайну і механіко-технологічного, які завдяки керівництву і особисто голові профкому НУБіП Ростиславу Тарасенку побували у Каневі.

     Сходами піднялися на Чернечу гору і перед нами відкрився чудовий краєвид мальовничого Дніпра та височів найвідоміший пам’ятник Кобзарю. Його висота понад двадцять метрів, з яких близько три з половиною – постать самого Тараса Шевченка. Відвідали музей письменника, де екскурсовод приємно вразила дійсно цікавою розповіддю.

     А далі поїхали містом. Спочатку побували на Канівській ГЕС з її великим водосховищем. Потім був Успенський собор, який вражає розкішністю внутрішнього вбрання та старовиною: його засновано ще у 1144 році. Саме звідти почався похід, змальований «У слові о полку Ігоревім». На відреставрованій стіні ще збереглися деякі фрагменти фресок, які зображують подвиги того походу. У музеї декоративно-ужиткового мистецтва ознайомилися з колекціями картин, одягу, посуду.

     Цей день лишив по собі безліч приємних вражень та бажання ще колись завітати до Канева.

М. Бондар,
голова профбюро факультету конструювання та дизайну

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook