Випускниця школи Олександра Пшеславська з Чернігівщини: «Обираю соціальна роботу, бо все життя мрію працювати з людьми і для людей»

1 липня 2018 року

     Відмінниця, творча особистість, переможниця і призерка всеукраїнських олімпіад і наукових конкурсів, випускниця Парафіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів, що на Чернігівщині, Олександра Пшеславська обирає спеціальність «Соціальна робота» в НУБіП. Чому саме, читайте далі.

  – Як визначилася із професією та університетом?
     – Я все життя мрію працювати з людьми і для людей, допомагати розв’язувати їхні життєві проблеми, адже соціальна місія кожного – допомога ближньому. Багато читала інформації про заклади вищої освіти, але найбільше мені сподобався Національний університет біоресурсів і природокористування України. За оцінкою європейських експертів він посів шосту сходинку в рейтингу ARES-2017. А це означає, що випускники користуються попитом на ринку праці. Навчаючись в НУБіП України, я зможу розвинути професійні навички, а також пройти стажування за кордоном. Остаточно визначитися зі своїм рішенням допомогли декілька речей. Насамперед, спілкування зі студентами під час ознайомлення з університетом на Дні відкритих дверей. У жодному з відвіданих раніше закладів я не відчула такого щирого захоплення своїм факультетом та навчанням. Потім відвідала свято університету, на яке під час зустрічі з абітурієнтами запросив ректор Станіслав Ніколаєнко, і переконалась: НУБіП України – єдина творча і дружна родина. Пізніше дізналася про можливість здобуття подвійного диплома. Для мене – це ще одна додаткова перевага. Крім того, лише на сайті гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України прочитала про практичну спрямованість професійної підготовки. Звичайно ж мене зацікавила ще й можливість занять у гуртках. Через соціальні мережі отримала позитивні відгуки від студентів факультету. Також цікавилася новинами сайту, що підтвердили: життя в університеті вирує, а я мрію про цікаві студентські роки. Навчаючись у школі, я відвідувала театральний гурток, займалася легкою атлетикою. Зараз захоплююсь фотографією. Брала участь в модельному показі «Тандем поколінь».

– Чого очікуєш від навчання в університеті?
     – Здобути ґрунтовні знання та мати змогу застосувати їх на практиці під патронатом компетентної людини, тобто викладача. Я впевнена, що педагоги НУБіП України зможуть допомогти мені розкрити в собі справжнього фахівця.

– Чи маєш вже якісь плани після закінчення навчання?
     – Прагну знайти роботу, яка буде приносити задоволення та користь. І сподіваюся, що всі мої плани здійсняться.

– Які маєш досягнення?
     – Відмінні успіхи у навчанні. З восьмого класу я активно брала участь у всеукраїнських предметних олімпіадах, зокрема з правознавства, історії та української мови та літератури. Також маю диплом лауреата обласного конкурсу учнівських робіт до 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського у номінації «Художній твір» (есе). Займалася дослідницькою роботою за темою «Життєвий шлях Михайла Гарама як приклад героїзму для сучасників» та отримала диплом ІІ ступеня Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Розмовляла професор кафедри соціальної роботи
та інформаційних технологій в освіті
Ірина Сопівник

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook