Розмова з абітурієнтами ННІ ЛіСПГ

7 червня 2018 року

Інтерв'ю з Володимиром Кравцем

Володимир Кравець – вступник до НУБіП України зі справжньої лісівничої династії.

Сьогодні в гості до ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України завітав учень одного з провідних в Україні ліцеїв – Володимир Кравець, який хоче здобувати тут фах лісівника.

Доброго дня, Володимире! Будь ласка, розкажіть нам коротко про себе.

– Я випускник 11-го класу Київського Природничо-Наукового ліцею № 145, учні якого щороку показують одні з найвищих в Україні результати ЗНО. Для вступу в НУБіП України я відвідував підготовчі курси університету і став найкращим їх слухачем. Користуючись нагодою, хочу відзначити професійність викладачів університету та їхню відданість своїй справі.

Чому обрали саме цю спеціальність і саме НУБіП України?

– Я обрав спеціальність «Лісове господарство», бо ще з прапрадіда чоловіки в моїй сім'ї є лісівниками. Мені подобається те, чим займається мій батько, і мені хотілося б продовжити нашу сімейну лісівничу династію. З дитинства моє життя завжди було пов'язано з лісом. Ще малим хлопчиком я допомагав на суботниках у ботанічному саду НУБіП України, на які мене брав батько. Обрав НУБіП України – бо він є найкращим в Україні і одним з найвідоміших українських університетів в Європі зі спеціальності «Лісове господарство»! Університет захоплює своєю історією, традиціями, а найголовніше він дає велику кількість можливостей для розвитку і самореалізації.

Володимире, звідки вперше дізналися про ННІ лісового і садово-паркового господарства?

– Інститут лісового і садово-паркового господарства є, мабуть, найстаріший підрозділ в університеті і одним із найстаріших в Україні. Про нього, звичайно, я дізнався від свого батька, який 30 років тому, як і я нині, виборював право навчатися в ньому.

Чого Ви найбільше очікуєте від навчання в університеті?

– Під час навчання я планую максимально використовувати усі можливості, що надає НУБіП України, наприклад, поєднати з навчанням за кордоном, проходити стажування і розпочати свою трудову діяльність вже у навчальному закладі. Унікальний досвід поєднання освіти, практики і науки надає такі можливості вмотивованим студентам.

Володимире, чи маєте вже конкретні плани після закінчення навчання?

– Після закінчення навчання я маю намір використовувати отримані в НУБіП України знання на користь лісу і суспільства.

Які Ви маєте уподобання та інтереси, окрім навчання?

– Я брав участь у конкурсі МАН з темою "Збереження лісових екосистем за допомогою лісової сертифікації на прикладі ВП НУБіП України "Боярська ЛДС". Неодноразово був волонтером акції "Відновимо ліси разом". Окрім того, мене захоплює сучасна кіноіндустрія. А взагалі, в НУБіП України я сподіваюся здійснити свої мрії, познайомитися з новими друзями і стати кращим!

Володимире, бажаємо Вам успішного проходження ЗНО і з 1-го вересня 2018 року стати студентом ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України!

Інтерв'ю з Оленою Гулько

Олена Гулько – випускниця ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів» мріє продовжити навчання у базовому закладі університету.

Сьогодні в гості до ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України завітала випускниця ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів» – Олена Гулько, яка мріє продовжити навчання в базовому закладі університету за спеціальністю «Садово-паркове господарство».

Доброго дня, Олено! Будь ласка, розкажіть нам коротко про себе.

– Я отримала диплом з відзнакою ВП НУБіП України «Боярський коледж екології і природних ресурсів» і дуже хочу здобути вищу освіту вже тут, у Києві, в базовому закладі університету.

Чому обрали саме цю спеціальність і саме НУБіП України?

– Коли ще юною дитиною я вступила до Боярського коледжу, не могла собі навіть уявити, наскільки творчу спеціальність обрала. Адже бути поруч з природою – це чудово! Оскільки спеціальність «Садово-паркове господарство» передбачає створення краси, то кожного дня отримуєш задоволення ще й від того, що даруєш цю красу людям. Ця спеціальність є нині однією з найбільш популярних в Україні. Вона дає можливість створювати декоративні сади, парки, сквери тощо. Можна використати рослинність та інші природні елементи при створенні певних художніх образів.

Олено, звідки Ви вперше дізналися про ННІ лісового і садово-паркового господарства?

– Про інститут і університет загалом я дізналася ще змалку, тому що мої батьки тут навчалися і познайомилися. Від них я чула лише схвальні відгуки. Однак, найголовніше це те, що ННІ лісового і садово-паркового господарства є лідером в Україні з підготовки фахівців для ландшафтного дизайну!

Чого Ви найбільше очікуєте від навчання в університеті?

– отримати сучасні знання від висококваліфікованих викладачів, а також сучасні практичні навички, які дозволять набути поглиблених навичок та умінь з цієї спеціальності. Тим більше, для цього в НУБіП України є сприятливі умови: функціонує мальовничий ботанічний сад, є колекційні розсадники, створено сучасні лабораторії. Тому, навіть не задумуючись, хочу продовжувати навчання в базовому закладі університету!

Олено, чи маєте вже конкретні плани після закінчення навчання?

– На сьогодні ще складно сказати, де я знайду своє місце в майбутньому… Можливо, продовжу навчання в аспірантурі університету!

Які Ви маєте уподобання та інтереси, окрім навчання?

– Моїм улюбленим заняттям у вільний час є створення композицій, чогось прекрасного з квітів, листя, фруктів, ягід тощо!

- Олено, бажаємо Вам успішного проходження фахових вступних випрбувань і з 1-го вересня 2018 року стати студенткою ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України!

Розмову вів заступник директора

 ННІ лісового і садово-паркового господарства

Віктор Свинчук

 

Інтерв'ю з Олександром Іщенко

Олександр Іщенко мріє в НУБіП України стати справжнім фахівцем з деревообробних та меблевих технологій.

Доброго дня! Розкажіть про себе.

– Вітаю! Мене звати Олександр Іщенко. Родом я з Миколаїва, але більшу частину свого життя живу у Києві. Нещодавно я закінчив Монастирське Духовне професійне училище у Голосіївському районі, і найближчим часом планую подати документи на навчання в НУБіП України на спеціальність «Деревообробні та меблеві технології».

Чому обрали саме цю спеціальність і саме НУБІП України?

– Попередній напрям моєї освіти - виробник художніх виробів з дерева, верстатник деревообробних верстатів (столяр-різьб’яр), тож доцільним є продовження навчання за спеціальністю.

Звідки дізналися про кафедру технологій та дизайну виробів з деревини ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України?

– Багато хто із моїх знайомих навчається в НУБіП України саме за цією спеціальністю, тому давно вже планую тут навчатися.

Олександре, чого Ви очікуєте від навчання в університеті?

– У НУБіП України іду за знаннями та вищою освітою, які можна вдало використовувати у подальшому житті та кар’єрі. Можливо, якщо докладу зусиль, зможу пройти стажування за кордоном, що дозволить в повному обсязі втілити свої плани та мрії.

Чи маєте вже якісь плани після закінчення навчання?

– Великі надії покладаю на співпрацю із закордонними фахівцями у деревообробній сфері. Думаю, що моя освіта та їх інноваційність має скласти досить успішний тандем.

Які маєте уподобання, окрім навчання?

– Друге моє “Я” – це програмування, супровід розробки нових програм, консультація у деяких технічних випадках. Маю ідеї щодо сумісного використання своїх навичок для налаштування високоякісного автоматизованого виробництва, яке здобуде репутацію та відомість у доволі широких колах суспільства.

Розмову вела

завідувач кафедри технологій та дизайну виробів з деревини

Олена Пінчевська

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook