Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого відзначив 120-річний ювілей

18 травня 2018 року

     17 травня 2018 року у Заліщицькому аграрному коледжі ім. Є. Храпливого пройшли урочистості з нагоди 120-ї річниці від дня заснування навчального закладу. Його історія була започаткована від садівничої школи, створеної згідно рішення Галицького Крайового сейму прийнятого 15 лютого 1898 року. За ці роки освітній заклад пройшов славний шлях діяльності на протязі багатьох років, з яких останні 20 років коледж перебуває в структурі НУБіП України.

     Започаткувала святкування ювілею освітнього закладу Міжнародна науково-практична конференція «Історичні аспекти та сьогодення підготовки фахівців аграрної галузі» присвячена 120-річчю заснування Національного університету біоресурсів і природокористування України, 120-річчю заснування фахового навчального закладу в Заліщиках та 120-річчю від дня народження Є.В. Храпливого, яка відбулася 15 травня 2018 року.

     А 17 травня відбулися урочистості з нагоди ювілею. Коледж гостинно приймав численні делегації і почесних гостей. На святкування прибули: народний депутат України Олег Барна, представники НУБіП України – начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання Олег Єресько, в.о. декана агробіологічного факультету, доцент, доктор сільськогосподарських наук – Оксана Тонха, представники Тернопільської обласної адміністрації та обласної ради, директори та представники відокремлених підрозділів НУБіП України, директори та представники 20 вищих закладів освіти Тернопільської області, керівники міста, району, установ та організацій, роботодавці і партнери коледжу по співпраці.

     Гості ознайомилися з матеріалами виставок навчально-методичних, наукових та творчих доробків викладачів і студентів коледжу. Після подячної відправи, відбулася ювілейна Академія. Директор коледжу Володимир Глова представив основні здобутки колективу та його діяльність. Лунали щирі привітання від учасників свята. На велелюдному зібранні відзначено нагородами працівників коледжу, вшановано ветеранів праці, перегорнуто сторінки славної історії освітнього закладу. В програмі святкового концерту були представлені чудові мистецькі здобутки студентів, викладачів та випускників коледжу.

Олег Єресько,
начальник відділу регіонального розвитку,
дистанційної освіти та заочного навчання

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook