Викладачі та студенти агробіологічного факультету взяли участь у навчально-виробничому семінарі Німецько-українського аграрного демонстраційного центру

14 квітня 2018, 15:55

На запрошення керівника Німецько-українського аграрного демонстраційного центру Уве Кафтана викладачі кафедри рослинництва, кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна та магістри агробіологічного факультету взяли участь у науково-виробничому семінарі «Аналіз стану сільськогосподарських культур у полі».

     Студенти до подібного заходу були залучені вперше. За словами Уве Кафтана, молоді та амбітні, освічені люди повинні впроваджувати інноваційні проекти, розроблювати реформи та шукати шляхи оптимізації сільського господарства.
     Референтами заходу виступили експерт у галузі рослинництва та консультант з вирощування сільськогосподарських культур Німеччини Петер Хьорпер та завідувач кафедри рослинництва нашого університету Світлана Каленська.

     Цікавим і корисним було насамперед те, що семінар проходив безпосередньо у полі, спілкування відбувалось у формі дискусії. Основними питаннями семінару були стан розвитку озимих культур, недоліки у посівах та їх можливі причини (грунтові умови, пошкодження шкідниками і хворобами, недоліки під час обробітку грунту, внесення добрив та засобів захисту рослин), розпізнавання хвороб та бур’янів і визначення порогу їх шкодо чинності, оцінка результатів бонітування, планування заходів догляду за культурою і попередня оцінка врожайності.

     У процесі спілкування студенти отримали ґрунтовний практичний досвід, мали можливість оцінити переваги європейських та вітчизняних технологій вирощування озимих культур, брали активну участь у дослідженнях та разом з фахівцями аналізували отримані результати. У процесі семінару у них виникало безліч запитань, на які отримали ґрунтовні відповіді. Найбільш активний студент Павло Данилів отримав приз від німецьких колег.

Олег Бачинський,
заступник начальника навчального відділу
з практичної підготовки студентів

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook