Тріумф творчих колективів університету на столичному огляді-конкурсі народної творчості-2018

16 квітня 2018 року

     От і дочекались ми результатів міського огляду-конкурсу народної творчості-2018, організованого Київським міським центром художньої творчості та культурологічних досліджень за підтримки департаменту культури Київської міської державної адміністрації, у якому взяли участь творчі колективи і студії нашого університету. Конкурс проводиться протягом лютого-квітня за жанрами, і поки що продовжується – вельмишановне журі ще оцінює ветеранські колективи та оркестровий жанр, проте на кафедру культурології уже надійшли радісні звістки про нові перемоги наших аматорів.

     Танцювальна група народного ансамблю пісні і танцю «Колос» ім. С.А. Семеновського з шаленим успіхом виступила в Центрі мистецтв та розваг Дніпровського району м. Києва. Любов до української культури привела колектив до перемоги: глядачі стоячи аплодували артистам з НУБіП, не приховуючи свого захвату від «Гуцульської сюїти» та «Циганського танцю», а журі вирішило: «Колос» – один з найкращих колективів Києва, мати йому 1-е місце!

     Хорова група народного ансамблю пісні і танцю «Колос» представляла своє мистецтво у Центрі культури і мистецтв Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут». Серед 26 хорових колективів (більше як 550 учасників) «Колос» був відзначений як наймасовіший (67 осіб на сцені!), а ще високої оцінки заслужила вокальна і художня підготовка студентів, і в результаті – «Колос» розділив першість з визнаними київськими майстрами народнопісенного виконавства – хоровою групою заслуженого народного ансамблю пісні і танцю України «Дарничанка» Центру художньої і технічної творчості «Печерськ» та народним фольклорним ансамблем «Червона калина» комунального підприємства «Київський метрополітен».

     У Центрі культури і мистецтв «КПІ» був презентований і жанр образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, і у його розмаїтому мистецькому калейдоскопі не залишилися не поміченими твори студентів нашого університету. Привернули увагу глядачів та членів журі як живописні й графічні роботи, так і ляльки-мотанки. Майстерність виконання, креативність, щирість почуттів, творче осмислення народних традицій було високо оцінено – і художня студія «Голосіївська палітра» Національного університету біоресурсів і природокористування України стала лауреатом ІІ ступеня.

     Ми вдячні за сприяння розвитку творчих колективів ректору НУБіП України С.М. Ніколаєнку, проректору з навчальної і виховної роботи С.М. Кваші і сподіваємось на подальше сприяння талановитим студентам та колективам.

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

 

 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook