Першокурсниця факультету тваринництва та водних біоресурсів Юлія Кліщова: участь в університетській олімпіаді НУБіП збільшує шанси абітурієнта вступити на бюджет

23 лютого 2018 року

     Про враження від навчання в університеті та можливості, які дає абітурієнтам участь в університетській олімпіаді, розмовляємо з першокурсницею факультету тваринництва та водних біоресурсів Юлією Кліщовою.

— Як пройшов перший семестр навчання в університеті?
     — Дуже цікаво. І не тільки власне навчання, а й громадське життя. Так, за цей здавалося б невеликий проміжок часу я встигла взяти участь у багатьох заходах, зокрема «Дні знань», «Міс факультету тваринництва та водних біоресурсів», «Розумові баталії» і т.д. За цим усім семестр пролетів дуже швидко.

 — Чи задоволена вибором університету та факультету?
     — Так. Викладачі добре відносяться до студентів. В будь-якій ситуації можна звернутися до деканату і тобі завжди допоможуть. Слід відзначити й відсутність корупції в університеті – всього добиваєшся своїми знаннями, жодних коштів за іспити чи заліки ми не платили.

 — Чому вирішила стати технологом з виробництва та переробки продукції тваринництва?
     — Вважаю професію технолога перспективною. Зараз в Україні стрімко розвивається аграрний сектор економіки, а тому, переконана, проблем із працевлаштуванням не буде.

 — Звідки дізналась про НУБіП та про факультет?
     — Дехто з моїх друзів навчається тут. Саме від них я дізналася про НУБіП. А детальнішу інформацію знайшла в інтернеті.

 — Ти ще й була учасницею університетської олімпіади для абітурієнтів. Чому вирішила взяти участь?
    — По-перше, хотіла побачити на власні очі університет та в яких умовах мені доведеться навчатися. По-друге, хотілося перевірити свій рівень знань та збільшити шанси на вступ.

 — І що в результаті?
     — Отримала додаткові бали, які враховувалися при вступі. Без проблем вступила на бюджет. При здачі ЗНО я почувалася впевненіше за інших, адже завдяки олімпіаді отримала схожий досвід.

 — Чи подобається тобі навчатися в університеті?
     — Звичайно ж в університеті навчатися важче, ніж у школі, але значно цікавіше! Найбільше мені подобаються практичні заняття в лабораторіях. Дуже страшно було в період сесії. Але сесію я склала успішно. Як в першому семестрі, так і в другому отримую стипендію. Тож раджу й іншим обирати НУБіП.

Розмовляв Руслан Кононенко

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook