Директор Володимир Козирський про стажування у Тернопільському національному технічному університеті ім. Івана Пулюя

6 лютого 2018 року

     Щорічне стажування керівників підрозділів НУБіП пов’язане з вивченням різновекторного досвіду провідних вітчизняних і закордонних вишів. Цього року моє стажування проходило в Тернопільському національному технічному університеті ім. Івана Пулюя. Стажування співпало з VI міжнародною науково-технічною конференцією «Світлотехніка, електроенергетика: історія, проблеми, перспективи». Від ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження представлено три доповіді. У конференції взяли участь 17 організацій, серед яких 13 університетів 4 країн.

     Цікавим є досвід співпраці електроенергетичних кафедр із провідними виробниками електричної апаратури і систем автоматики – відомим виробником комп’ютерно-інтегрованих засобів автоматизації та контролю виробництва, а також систем розподілу ресурсів ТОВ «Мікрол», а також розробником автоматизованих систем керування джерел екологічно чистої енергії (ГЕС, СЕС та ін.) ПП «Променергія». Особливу увагу під час стажування приділено лабораторіям з електричного освітлення, розвиток яких підтримувався заводами Ватра, Оріон, Сатурн. На сьогодні активно в цих лабораторіях проводяться дослідження світлодіодних систем освітлення. Домовлено про організацію спільних наукових проектів з освітлення в біотехнологічних системах АПК.

Лабораторія дослідження ізоляційних матеріалів

Лабораторія електричних вимірювань

Лабораторія систем освітлення

Лабораторія комп'ютерно-інтегрованих технологій

     У ТНТУ активно використовують дистанційну форму навчання. Зокрема, за кордоном створюються локальні центри дистанційного навчання. Такі центри вже функціонують на базі Технологічного університету Таджикистану, Українського культурного Центру в штаті Мічиган (м. Воррен, США). У процесі створення – центри дистанційного навчання в Словенії, Португалії та Канаді.

     Значну увагу в ТНТУ приділяють навчанню іноземних студентів. В університеті навчаються 270 іноземців, у тому числі англійською мовою навчання (Нігерія, Зімбабве, ДР Конго, Єгипет та ін.).

Володимир Козирський,
директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook