Допомога господарству: більше молока від корови зі здоровими кінцівками

3 лютого 2018 року

Як відомо, продуктивність є одним з найважливіших показників, на яких тримається молочне скотарство. Без сумніву, важливим фактором у збереженні продуктивності та його підвищенні є належний стан здоров’я тварин. Особливу роль у реалізації генетичного потенціалу тварини, спрямованого на її продуктивність, відіграє стан опорно-рухового апарату, зокрема, ратиць, адже у корови із хворими ратицями знижується утворення молока, у більшості випадків вона вибраковується значно раніше, аніж здорова тварина. На жаль, хвороби ратиць у корів є досить поширеною проблемою. Лише належна профілактична обробка та ремонт ратиць сприяють збільшенню продуктивного життя тварини. Дуже важливо контролювати ситуацію завчасно, аніж потім боротися із проблемами!

Ось і науково-педагогічні працівники кафедри хірургії та патофізіології тварин ім. акад. І.О. Поваженка Ткаченко В.В. та Тарнавський Д.В. в період з 30 січня по 1 лютого 2018 року провели навчання спеціалістів «Великоснітинського навчально-дослідного господарства ім. О.В. Музиченка» НУБіП України щодо розчистки ратиць у корів. Принагідно було апробовано нещодавно придбаний господарством станок для фіксації ВРХ. Як зауважили фахівці, дана процедура повинна неодмінно включатися в план не тільки ветеринарно-санітарних робіт, які регулярно проводять сільськогосподарські підприємства, але також повинна бути важливою складовою профілактичних заходів.

 

В. Ткаченко та Д. Тарнавський також надали практичну допомогу в діагностиці та проведенні лікувально-профілактичних заходів інших патологій опорно-рухового апарату кінцівок корів.

Ю. Харкевич

 

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook