Науково-практичний семінар з рослинництва зібрав виробничників і науковців

12 грудня 2017 року

     Логічним продовженням науково-практичного семінару з тваринництва, що нещодавно зібрав виробничників науково-дослідних господарств і науковців НУБіП, став семінар, присвячений підвищенню ефективності рослинництва в університетських НДГ.

     Якими їм бачаться стан і перспективи підвищення ефективності рослинництва говорили директори і агрономи НДГ «Великоснітинське» ім. О.В. Музиченка – Микола Журавель та Федір Воробей, Агрономічної дослідної станції – Григорій Сахацький та Ігор Огієць, «Ворзель» – Геннадій Білуха і завідувач навчально-науково-виробничого підрозділу цього господарства «Дослідне поле» Таїсія Григорусь.

  

     До участі у науково-практичному семінарі долучилися і керівники відокремлених навчальних підрозділів, зокрема директори Немішаєвського агротехнічного коледжу Володимир Альохін, Ніжинського агротехнічного інституту Василь Лукач, Заліщицького агротехнічного коледжу ім. Храпливого Володимир Глова.

  

     Про науковий супровід рослинництва в університетських господарствах говорили декани факультетів – агробіологічного Віктор Забалуєв і захисту рослин, екології та біотехнології Микола Доля. У їхніх виступах господарники почули про сучасні підходи до підвищення ефективності галузі. Також було презентовано пропозиції провідних виробників насіння та засобів захисту рослин під урожай 2018 року – компаній Лімагрейн, Сінгента, Терра-Юг та засоби захисту рослин компанії Шарда.

  

  

Ірина Артемчук,
ст. науковий співробітник НДЧ

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook