Відбулися судові дебати, серед студентів юридичного факультету

4 жовтня 2017 року

04 жовтня 2017 року на юридичному факультеті проходили судові дебати присвячені святу, тижня Правових знань. Організаторами даного заходу виступила кафедра міжнародного права та порівняльного правознавства разом з юридичною клінікою «Захист та Справедливість». Тема заходу – «Рішення Європейського суду з прав людини, має позитивний чи руйнівний вплив на національну судову систему?». Чому саме цю тему обрали організатори заходу?. А відповідь доволі проста, на сьогоднішній день, одним із актуальних питань всього існування людства залишається питання прав людини, можливість їх реалізації та захисту, а також значення діяльності суду щодо захисту прав людини.

Судові студентські дебати  розпочалися із вступного слова доцента кафедри міжнародного прав та порівняльного правознавства та керівника  ЮК «Захист та справедливість» Кідалова Сергія Олександровича, з роз’яснення правил гри та представлення складу судів. Судову колегію представляли: завідувач кафедри міжнародного прав та порівняльного правознавства, професор  Ладиченко Віктор Валерійович, асистент кафедри Кідалова Наталія Олександрівна та аспірант Вітів Віталій Антонович.

Судові дебати проходили за участі двох команд, що складалася із 5 студентів в кожній. Перша команда «Новачки» капітаном якої був Суржок Богдан Геннадійович

 

Та їх суперники «Бувалі» на чолі з капітаном Барановським Віктором Вікторовичем.

Гра складалася із 3-х раундів, які мали обмеження у часі. З кожної команді виступав спікер, який наводив факти, докази захищаючі свою позицію, яка була розіграна на початку змагання. Гра проходила в дуже важкій боротьбі, кожна із команд не поступалася одна одній і тому напевно у кінці змагання, судді довго вагалися рахуючи бали за всі три раунди. 

Проте, з невеликим, а саме 4:5 відривом в рахунку, перемогу отримала команда «Бувалих».

 

Підвивши підсумки та звертаючи увагу кожного учасника заходу на свої помилки професор Ладиченко В.В. привітав усіх як учасників так і присутніх на даному святі знань.

 

Водночас хочеться підкреслити, що дані змагання привчають студента-правника керувати своїм часом, вводять його у темп роботи юриста, наштовхують на самостійне вирішення проблем та дають практичні та теоретичні навички.  Це чи не єдине місце, де з самого початку навчання існує нагода розвивати навички ораторського мистецтва, вміння відстоювати точку зору, координувати думки, будувати позицію своєї команди чітко та формалізовано.

Сам формат дебатів привчає майбутнього юриста вести себе у залі суду, виховує дебатерський дух, а різноманітність тем та змагальність допомагають зосередитися на вивченні права та загальному саморозвитку, стимулює обізнаність в усіх сферах життя.

 

Доцент кафедри

міжнародного права та

порівняльного правознавства,

керівник ЮК «Захист та справедливість»

Кідалов С.О.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook