Микола Костенко абсолютний переможець «UNI – SPORTMEN НУБіП України - 2017»

3 жовтня 2017, 12:38

29 і 30 вересня 2017 року в університеті проходив другий відкритий чемпіонат «UNI – SPORTMEN НУБіП України – 2017». Його учасники змагалися з 15 видів спорту, які були обрані ними з 25 запропонованих.

На спортивних майданчиках кафедри фізичного виховання точилися баталії з настільного тенісу, дартсу, стрибків у довжину з місця, підтягування, метання малого м’яча, бігу на 100 м, волейболу, стрітболу, футболу, гандболу, жиму штанги лежачи і шахів, у тирі кафедри військової підготовки визначали найвлучнішого у кульовій стрільбі, а кращі з більярду і боулінгу показали свою майстерність у відповідних клубах міста.

Ідея проведення 15-борства серед науково-педагогічних працівників НУБіП належить проректору з навчальної і виховної роботи Сергію Кваші, який, не зважаючи на травму, теж взяв у них участь. І оскільки аналогів такому багатоборству немає в жодному виші, було вирішено цього року зробити чемпіонат відкритим і запросити гостей. Тож, крім спортсменів НУБіП, участь у змаганнях взяли депутати КМДА, Голосіївської РДА, педагогічні працівники КПІ ім. І. Сікорського, КНТЕУ, КНУБіА, КНУ імені Тараса Шевченка, НАВСУ. Загалом, тридцять учасників.

То хто ж виявився найсильнішим цього року? Абсолютним переможцем другого відкритого чемпіонату «UNI – SPORTMEN НУБіП України – 2017» став завідувач кафедри фізичного виховання Микола Костенкодруге місце посів доцент кафедри садівництва Юрій Андрусик, а третє – депутат Київської міської ради Дмитро Калініченко.

  

  

 

Що ж стосується окремих видів спорту, то тут картина така. У стрільбі кульовій найкраще себе показав голова первинної профспілкової організації НУБіП Ростислав Тарасенко (43 очки). У тенісі настільному – старший викладач кафедри годівлі тварин та технології кормів Костянтин Махно(вигравши у фінальній зустрічі у Сергія Кваші). У дартсі – викладач кафедри спортивного вдосконалення ФБМІ КПІ ім. І. Сікорського Леонід Муравський (83 очки). У стрибки в довжину з місця - Юрій Андрусик (2 метра 64 сантиметра). У підтягуванні на перекладині – співробітник кафедри фізичного виховання Сергій Єрмоленко (28 підтягувань), який виявився найсильнішим і у жимові штанги лежачи, піднявши 110 кілограмів.

  

  

  

У шаховому турнірі переміг Микола Костенко. У метанні малого м’яча – Юрій Андрусик (67 м 30 см). У бігові на 100 м – викладач кафедри вогневої та спеціальної фізичної підготовки НАВСУ Олександр Рябуха (12,7 с).

  

 

А у фінальній зустрічі з гандболу розгорнулася справжня запекла боротьба між Миколою Костенком та завідувачем кафедри соціальної роботи та психології Віталієм Шмаргуном. Не визначивши переможця в основній серії штрафних ударів, вони використали чотири серії додаткових, де в останньому ударі і вирвав перемогу Микола Костенко.

У змаганнях з волейболу, набравши 46 очок, переміг декан факультету конструювання та дизайну Зіновій Ружило, а у стрітболі (з результатом у 18 очок) знову ж таки Микола Костенко. Він же став кращим і у футбольних баталіях, які проходили у вигляді ударів по воротах з відстані 20, 25, 30, 35 та 40 метрів. Щоправда, тут перше місце він розділив з доцентом кафедри тракторів, автомобілів та біоенергосистем Олексієм Бешуном і Юрієм Андрусиком.

  

  

  

  

  

Так само троє учасників виявилися і найвправнішими з києм: у більярді перемогли Сергій КвашаМикола Костенко і доцент кафедри психології Сергій Миронець. До речі, Сергій Кваша і серед переможців змагань з боулінгу: тут перше місце він розділив з старшим викладачем кафедри фізичного виховання Дмитром Магльованим (вони обидва здобули по 133 очка).

Це було справжнє свято спорту і мужності, на якому панувала дружня та весела атмосфера і всі учасники отримали заряд енергії, оптимізму та позитивних емоцій. Сподіваємося, що наші студенти, маючи такий чудовий приклад для наслідування, теж займатимуться спортом та будуть вести здоровий спосіб життя у будь-якому віці.

Олена Отрошко, 
головний суддя змагань

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook