Стежинами рідного університету

18 вересня 2017 року
Ознайомлення студентів-першокурсників із історією, традиціями, специфікою і особливостями діяльності НУБіП, основними формами і методами підготовки фахівців є доброю традицією та професіональним обов’язком викладачів кафедри історії і політології гуманітарно-педагогічного факультету. Одну із таких оглядових лекцій в контексті планової дисципліни «Історія української державності» для студентів спеціальності «Агроінженерія» механіко-технологічного факультету в рік 120-річчя Університету провів кандидат історичних наук, доцент кафедри Асатуров Сергій Костянтинович. 
В ході аудиторної частини заняття було простежено становлення всесвітньо-відомого закладу, історія його розвитку від кінця ХІХ ст. аж до наших днів, першокурсники-агроінженери довідались про основні напрями й завдання роботи рідного їм механіко-технологічного факультету. Потім молодь вийшла на терени кампусу і, сфотографувавшись на фоні своєї малої альма-матір, продовжила слухання у найбільш пам’ятних місцях архітектурно-природного шедевру у Голосієвому. 
 
На Алеї Слави Університету його «новобранці» цього року довідались про видатні постаті тих науковців й організаторів науки, що Вони утворили Славу і всесвітній авторитет нашого навчального закладу.
 
 
 
Прогулявшись знаним у наукових та культурних колах Ботанічним садом університету, дівчата та хлопці схилили голови у пам’ять тих з їх попередників, що вони склали свої юні голови в боях за незалежність і свободу нашої Батьківщини, адже саме теренами університету проходила майже 80 років тому 3 лінія оборони нашого міста від німецько-фашистських загарбників, 1 і 3 корпуси було зруйновано, тож їх сьогоднішній мальовничий відбудований стан викликає у молоді почуття гідності, віри у неосяжні обрії майбутнього університету та нашої Держави.
 
 
Заключне фото на згадку біля першого корпусу – лекція, а з нею й подорож славетними стежками історії й сьогодення вищу завершено: студенти і викладачі йдуть готуватись до наступних занять і наукових відкриттів.
 
Володимир Ятченко
професор кафедри історії і політології
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook