6 вересня 2017 року викладачі та студенти НУБіП України прослухали лекцію Голови організації Асоціації гігієністів України Ярослава Першегуби
6 вересня 2017 року викладачі та студенти НУБіП України за ініціативою механіко-технологічного факультету прослухали лекцію Ярослава Першегуби Голови організації Асоціації гігієністів України, засновника Kyiv School of Hygiene, доцента кафедри фізичної реабілітації та біокінезіології Київського університету імені Бориса Грінченка, кандидата медичних наук, лікаря з загальної гігієни, на тему: «Принципи безпечного харчування».
Студенти дізналися про найважливіші принципи безпечного харчування: як вибирати безпечні харчові продукти, за якої температури потрібно зберігати їжу, яким критеріям повинна відповідати питна вода, як потрібно правильно проводити теплову обробку їжі, як правильно потрібно зберігати харчову сировину, як правильно мити посуд та кухонне приладдя, правила миття рук.
Також була надана інформація стосовно правил зберігання харчових продуктів і страв, миття посуду та кухонного приладдя, хто такі бактерії і де вони «живуть», в яких випадках потрібно обов’язково мити руки, чому важливим є температурний фактор при зберіганні харчових продуктів.
Лекція викликала великий інтерес у студентів та викладачів.
Заступник декана механіко-технологічного факультету Т.Білько