Олена Голенко та Ярина Білоус хочуть стати землевпорядниками і обирають НУБіП

23 липня 2017 року

Тендітна абітурієнтка Олена Голенко з села Новосілки Києво-Святошинського району ще в перші дні вступної кампанії навідалася на факультет землевпорядкування разом з випускником 2005 року Олександром Замлинським. За його порадами вона планує отримати спеціальність «Геодезія та землеустрій», оскільки знає, що роботу за фахом знайти легко.  


- Олено, чому ти обрала НУБіП і вирішила особисто завітати в навчальний корпус,  приймальну комісію?
 
- Про НУБіП я чула давно, адже певний час проживала поряд. Із засобів масової інформації дізналася про високе місце в рейтингу ВНЗ України та Києва. Чула багато схвальних відгуків. Те, що хочу навчатися саме в цьому навчальному закладі, я вже твердо вирішила, проте розгубилася у різноманітті спеціальностей. Вагалася між економічним напрямом і землевпорядним. Проте, поставити перший пріоритет спеціальності «Геодезія та землеустрій», вирішила вже побувавши тут. До того ж правилами прийому передбачений галузевий коефіцієнт, який разом із сільським мені додасть ще декілька додаткових балів.
 
При подачі електронної заяви, виникли певні труднощі, як виявилось  в перший роботи день база ЄДБО не працювала, тому і вирішила скористатися допомогою відповідальних секретарів приймальної комісії. До речі, відмічу належну підготовку працівників приймальної комісії, які дали мені відповідь на мої запитання і вже наступного дня без проблем подала заяву. Усі пріоритети використала обираючи спеціальності НУБіП.
 
- Які маєш плани на майбутнє?
 
- Звісно ж, що хочу студенткою НУБіП та отримати престижну професію європейського рівня, побувати на стажуванні за кордоном, вдосконалити знання іноземної мови.  
 
А от як співає талановита працівниця деканату факультету землевпорядкування Ярина Білоус, мабуть, чули всі. Вона, навчаючись ще у Боярському коледжі екології і природних ресурсів, стала переможницею шоу «Караоке на майдані».
 
Тепер Ярина працює диспетчером деканату та паралельно навчається заочно. Цього року отримала диплом бакалавра за напрямом підготовки «Геодезія, картографія та землеустрій», а тепер вступає в магістратуру. Чи не змінить інженерну спеціальність «творча душа»? Про це ми дізнаємося з перших вуст.
 
- Ярино, бачимо ти вже подала документи у магістратуру. Яку спеціальність обрала?
 
- Звісно ж продовжу навчання на своєму рідному факультеті землевпорядкування, подала документи на спеціальність «Геодезія та землеустрій». Адже дуже подобається колектив, в якому я навчаюсь і працюю.

- Чи плануєш працювати за фахом?
 
- Так, але як отримаю диплом магістра, вже і пропозиції є, розвиватися професійно необхідно. Проте хочу працювати на державній службі, де бажано мати вищу освіту. А поки бачу користь від своєї роботи на факультеті. Також тісно співпрацюю з кафедрою культурології, яка часто залучає мене до творчих заходів.
 
- Про що мрієш?
 
- Зараз, це вступити у магістратуру. Ще невідомо чи буде на заочній формі державне замовлення. Конкуренція велика, тому переживаю і ретельно готуюся. А на майбутнє, реалізуватися в професійному, творчому плані та мати гарну родину. Дуже хочу миру та процвітання нашій державі.
 
Бажаємо дівчатам успіхів і здійснення їхніх мрій!
 
Розмовляли
доценти кафедри земельного кадастру
Лариса Паламарчук 
та  Ольга Тихенко
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook