У ННІ лісового і садово-паркового господарства триває захист випускних бакалаврських робіт

15 червня 2017 року

     У ННІ лісового і садово-паркового господарства триває захист випускних бакалаврських робіт студентів, які навчаються за напрямами підготовки лісове і садово-паркове господарство та деревооброблювальні технології.
     Атестацію майбутніх фахівців садово-паркового господарства проводить екзаменаційна комісія під головуванням завідувача кафедри дендрології та лісової селекції доц. Марчука Ю.М. у складі завідувача кафедри декоративного садівництва та фітодизайну Поповича С.Ю., професора кафедри дендрології та лісової селекції Ковалевського С.Б. і доцента кафедри ландшафтної архітектури та садово-паркового будівництва Сидоренко І.О.

     Випускники представили роботи, які стосуються всіх галузей їхньої майбутньої професії: тут і питання видового складу і стану насаджень парків, скверів, інших територій, проекти створення квітникового оформлення, газонів; особливості розмноження та вирощування квітково-декоративних рослин і культиварів; фітодизайн інтер’єрів і екстер’єрів; флористика; ландшафтний дизайн; проектні пропозиції щодо ландшафтної та об’ємна-просторової організації територій ландшафтних об’єктів різного функціонального призначення тощо.

 

     Жваве обговорення викликала робота Алмаші О.І. «Концептуальний проект організації території готелю в с. Брестів Мукачівського району Закарпатської області». Екзаменаційна комісія рекомендувала основні положення більше половини робіт до впровадження у виробництво. Відзначено аналітичний та експериментальний характер багатьох робіт. Цікавими підходами до вирішення поставлених завдань відзначені роботи Мухоброд М.О. «Дендрофлора та аналіз фітокомпозицій Київського зоологічного парку», Доманської А.П. «Ландшафтно-планувальна організація паркової території спортивно-оздоровчого типу в м. Біла Церква Київської області» та інші.

     Атестацію майбутніх фахівців лісової галузі згідно з наказом ректора НУБіП України за № 440 від 15.05.17 проводить екзаменаційна комісія у складі професорів Яворовського П.П. (голова), Маурера В.М. та доцентів Пузріної Н.В. і Рябченка В.І. й секретаря комісії Малої Я.Л.

     Протягом 13 та 14 червня успішно захистили свої бакалаврські роботи 25 випускників, з них: з оцінкою «відмінно» – 15 чол., з оцінкою «добре» – 8 чол. і лише 2 з них отримало оцінку «задовільно».

     Серед кращих випускних робіт слід назвати наступні: студентки Корень М.С. «Аналіз технології виявлення лісових пожеж і картографування згарищ на території Рівненської області за даними дистанційного зондування Землі» (керівник доц. Миронюк В.В.), студента Дічука В.П. «Оцінка якісних показників компонентів дерев ялиці білої у насадженнях ДП «Берегометське ЛГ» (керівник проф. Василишин Р.Д.), студента Лаховича Р.Г. «Багаторічна динаміка природних пожеж у Волинській області» (керівник проф. Зібцев С.В.), студента Морозова Д.В. «Узагальнення досвіду створення культур дуба звичайного у Смілянському лісництві ДП «Смілянське ЛГ» керівник проф. Бровко Ф.М. та ін. 

   Розпочала свою роботу й екзаменаційна комісія з атестації фахівців ОС «Бакалавр» напряму підготовки «Деревооброблювальні технології» під головуванням завідувача кафедри технології лісогосподарського виробництва, доктора технічних наук проф. Гриба Володимира Макаровича. До складу комісії увійшли: завідувач кафедри технології деревообробки, доктор технічних наук проф. Пінчевська Олена Олексіївна, доцент кафедри технології деревообробки, кандидат технічних наук ст.н.с. Головач Валентин Михайлович та професор кафедри лісового менеджменту, доктор філософії, ст.н.с. Рябченко Володимир Іванович.

     У перший день захисту результати своїх бакалаврських робіт представили 9 студентів. Варто відзначити, що всі роботи стосувались актуальних питань деревообробної галузі і були спрямовані на удосконалення конкретних виробництв.
     Необхідно зауважити, що всі роботи студентів супроводжувались виготовленими власноруч макетами виробів.

 

     Найбільшу зацікавленість у членів комісії викликали роботи Авраменка Вадима «Аналіз конструктивних рішень столярних виробів на ДП «Ємільчинське ЛГ»», Головатюка Вадима «Аналіз використання стрічкових пил групи «Wood-Mizer» у технологічних процесах виготовлення пилопродукції» та Давидова Владислава «Аналіз стрічкопилкових верстатів групи «Wood-Mizer» у технологічних процесах лісопиляння», які і були оцінені найвищим балом.

     У цілому захисти пройшли на високому рівні та привітній атмосфері, про що свідчать слова вдячності студентів за отримані знання відповідним кафедрам інституту і членам комісій за цікаві запитання. І найголовніше – практично всі студенти виявили бажання не зупинятися на досягнутому і продовжити навчання в магістратурі НУБіП України.

Пінчевська О.О.,
завідувач кафедри технології деревообробки
Яворовський П.П., Марчук Ю.М.,
голови екзаменаційних комісій
Свинчук В.А.,
заступник директора ННІ ЛіСПГ
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook