Гуманітарії відзвітувалися про виконання науково-дослідних робіт

12 червня 2017, 11:11

      На гуманітарно-педагогічному факультеті проведена перевірка стану виконання науково-дослідних робіт, що фінансуються за рахунок Державного бюджету та ініціативних наукових проектів.

     На початку засідання начальник науково-дослідної частини, член комісії Володимир Отченашко вказав на основні критерії оцінки роботи науковців, пріоритетне значення публікування результатів досліджень у журналах, що індексуються в Scopus, Web of Science або Index Copernicus, видання монографій, нагадав про відповідальність виконавців наукових тем. 

 

 

Наразі вчені і викладачі факультету працюють над двома темами держбюджетного фінансування:

  • «Розробка новітньої концепції іншомовної підготовки різних категорій дорослих у процесі неформальної освіти» (науковий керівник – Вікторова Л.В., доктор педагогічних наук, завідувач кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті)
  • «Розробка новітніх принципів створення реєстру цінних рослин парків і скверів м. Києва на основі термінологічних стандартів» (науковий керівник – Шинкарук В.Д., доктор філологічних наук, професор)

 

 

 

та десятьома ініціативними темами:

  • «Вивчення соціально-економічного та суспільно-політичного розвитку України: аграрний аспект» (науковий керівник – канд. істор. наук, доцент Кропивко О.М.)
  • «Підготовка та реалізація перекладацьких проектів у вищих навчальних закладах» (науковий керівник – д-р пед. наук, професор Амеліна С.М.)
  • «Теоретико-практичні засади реалізації різних підходів в освіті» (науковий керівник – д-р пед. наук, професор Пригодій М.А.)
  • «Теоретико-методичні основи навчально-виховної роботи у природоохоронних та аграрних ВНЗ» (науковий керівник – д-р пед. наук Сопівник Р.В.)
  • «Теоретичні і методичні основи застосування інноваційних педагогічних технологій при підготовці фахівців в аграрних вищих навчальних закладах» (науковий керівник – д-р пед. наук, професор Лузан П.Г.)
  • «Англомовна професійна комунікація в координатах євроінтеграційної тенденції в Україні» (науковий керівник – канд. філол. наук Найдьонова А.В.)
  • «Сучасна філософія науки та освіти: проблеми гуманітарного дискурсу» (науковий керівник – канд. філософ. наук, професор Чекаль Л.А.)
  • «Функціонування мовних одиниць усіх рівнів та їх переклад: синергетичний підхід» (науковий керівник – канд. філол. наук, доцент Бабенко О.В.)
  • «Інноваційні технології з інтенсивної підготовки майбутніх фахівців філологічних спеціальностей» (науковий керівник – д-р пед. наук, професор Малихін О.В.)
  • «Технології індивідуалізованого навчання професійно-орієнтованої англійської мови» (науковий керівник – канд. пед. наук, доцент Арістова Н.О.).

 

     Керівники та виконавці мали можливість представити членам комісії та колегам свої здобутки, повідомити про кількісні та якісні показники своєї роботи. Приємно відзначити, що більшість робіт виконуються у співпраці з колегами з інших інституцій, в тому числі і закордонними, налагоджується також міжнародні контакти.

     Голова комісії Лариса Кліх акцентувала увагу науковців на питанні залучення до роботи магістрантів. Комісія засвідчила, що науково-дослідна робота гуманітарно-педагогічного факультету в цілому здійснюється на належному рівні з дотриманням вимог до цього виду діяльності, відповідно до затверджених планів, з дотриманням термінів. На завершення зустрічі заступник декана з наукової роботи Василь Ковальчук закликав до об’єднання зусиль та збереження темпу наукового пошуку.

Віктрія Кручек,
доктор педагогічних наук,
професор кафедри педагогіки 

 
 

 

 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook