Кафедра ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька

Навчальна робота

 

Кафедра ветеринарної гігієни ім проф. А.К. Скороходька є випусковою для спеціальності 212 "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза". Співробітники кафедри за період існування опублікували 8 підручників, 24 навчальних посібники, 4 практикуми, 2 словники, 14 монографій, видали понад 1300 наукових праць та одержали понад 90 патентів на винаходи. На кафедрі підготовлено чотирьох докторів та 19 кандидатів ветеринарних та сільськогосподарських наук.
 
 
 

Професорсько-викладацький склад кафедри приймав участь у розробці Державних стандартів освіти України з цілого ряду напрямів та спеціальностей, за якими ведеться підготовка фахівців у НУБіП України. За участю співробітників кафедри розроблено та введено в навчальний процес підготовки фахівця ОС «Магістр» – лікарів ветеринарної медицини 14 нових дисциплін, включаючи нові НМК, матеріали з організації навчальних та виробничих практик, підготовки магістерських робіт. Створено ряд нових навчальних лабораторій.
Викладачі кафедри ведуть підготовку фахівців ОС «Бакалавр» за спеціальностями : 211 "Ветеринарна медицина", 192 "Будівництво та цивільна інженерія", 181 "Харчові технології" та фахівців ОС "Магістр за спеціальностями 211 "Ветеринарна медицина" та 212 "Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза". 
На кафедрі проходить підготовка фахівців вищої кваліфікації – докторів та кандидатів наук за спеціальністю 16.00.06 – «Гігієна тварин та ветеринарна санітарія» (ветеринарні науки).
Дисципліни, що викладаються на кафедрі покликані формувати у студентів правильне розуміння завдань служби ветеринарної медицини у справі організації та проведення роботи із запобігання поширення інфекційних та інвазійних хвороб тварин через м’ясо, м’ясопродукти та відходи продуктів забою; виключення ймовірності отруєння людей захворюваннями, спільними для людини і тварин, через харчові продукти і технічну сировину тваринного походження.

Програма навчання передбачає викладання теоретичного матеріалу під час лекцій із подальшим практичним закріпленням знань на лабораторних заняттях, виїзди у господарства відокремлених підрозділів НУБіП України, лабораторії та переробні підприємства міста Києва для проведення навчальної практики, під час якої засвоюються: порядок здійснення ветсанекспертизи харчових продуктів, ветеринарно-санітарних заходів, проведення органолептичних, лабораторних і спеціальних досліджень.
Студенти вивчають вимоги чинних нормативно-правових актів з питань ветеринарно-санітарної експертизи та ветеринарно-санітарної оцінки сировини та продуктів тваринного походження, а на агропродовольчих ринках – і рослинного походження.
Співробітники кафедри проводять післядипломне навчання лікарів ветеринарної медицини агропродовольчих ринків та інспекторів ветеринарної медицини з різних регіонів України за програмами, погодженими з Держпродспоживслужбою.

При кафедрі функціонують:

«Навчально-наукова лабораторія ветеринарної гігієни» (110 В). Завідувач лабораторії: к.вет.н., старший викладач Димко Роман Олександрович.

  

- 

«Навчально-наукова лабораторія гігієни харчових продуктів» (321-Д). Завідувач лабораторії: д.вет.н., професор Ткачук Світлана Алімівна.

«Навчальна лабораторія утилізацї біологічних відходів». Завідувач лабораторії: к.вет.н., доцент Поляковський Василь Михайлович.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook