Назустріч новітнім технологіям

22 жовтня 2016 року

     18 жовтня 2016 року студенти Бобровицького коледжу економіки та менеджменту ім. О.Майнової спеціальностей «Виробництво і переробка продукції рослинництва» та «Лісове господарство» за сприяння народного депутата України Олега Дмитренка відвідали українсько-ірландське аграрне підприємство «Лошакова Гута».
     Це спільний англо-українсько-американського проект з ведення товарного виробництва на території сіл Косачівка, Лошакова Гута, Тужар, де впроваджені інноваційні технології виробництва рослинницької продукції та працює сучасна сільськогосподарська техніка. Його засновники ірландський фермер Томас Клінтон (який вже кілька поколінь веде сімейний бізнес з вирощування картоплі), Ігор Град та Микола Кибук.

     На підприємстві вирощують екологічно чисту картоплю, овочі та зернові культури для продажу в супермаркетах України (а згодом і Європи). У планах товариства відновлення органічного складу ґрунту (проведені в лабораторіях Англії та США аналізи показали, що грунт полів бідний), створення системи «від поля до магазину» (який включає вирощування, сортування, калібрування, зберігання, чистку, мийку, упаковку, доставку до магазину), побудова овочесховища, заводу з переробки і пакувального цеху, розвиток інфраструктури, співпраця у плані соціальної підтримки громади, залучення місцевих жителів до вирощування і розведення якісних сортів картоплі в домашніх господарствах за високу ціну.

     Закордонні інвестори розповіли студентам про свій бізнес, технологію вирощування картоплі та показали процес її збирання і сортування. Приємно, що вони добре відгукуються про українців, адже багато наших співвітчизників уже 15 років працюють на їхніх підприємствах в Ірландії.

Юлія Петренко,
заступник директора

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook