СПІВПРАЦЯ З АСОЦІАЦІЄЮ ВИРОБНИКІВ МОЛОКА ПРОДОВЖУЄТЬСЯ!

29 вересня 2016 року

13 вересня 2016 р. відбулась зустріч студентів магістерської програми «Ветеринарне забезпечення скотарства, вівчарства та козівництва» з керівником департаменту ветеринарії Консультаційного центру Асоціації виробників молока, членом ради роботодавців факультету ветеринарної медицини НУБіП України Михайлом Миколайовичем Білоконем.


Михайло Миколайович із задоволенням погодився провести заняття із магістрами, оскільки він безпосередньо брав участь в погодженні навчальної програми дисципліни, лекційних та лабораторних занять, які саме і висвітлюють питання стану та шляхи вирішення проблем відтворної здатності на сучасних молочних комплексах.

Тому, свою розмову він розпочав із знайомства студентів із структурою Асоціації виробників молока та сучасну стратегію у ветеринарному обслуговуванні господарств, які входять у структуру асоціації.
Михайло Миколайович окреслив також стан, проблеми та перспективи розвитку загалом молочного скотарства України, про труднощі виходу на європейський ринок молока та шляхи їх подолання. Не дивлячись на те, що вимоги Євросоюзу до якості молока є досить високими, про те багато господарств АВМ мають усі шанси на експорт власної продукції.


Крім того, він наголосив, що сьогодні для багатьох фермерів України гостро стоїть саме проблема забезпечення господарств кваліфікованими кадрами, особливо лікарями ветеринарної медицини. Нині господарства АВМ потребують біля 100 кваліфікованих лікарів ветеринарної медицини.

Відбулась досить жвава і цікава дискусія між студентами та доповідачем.
На завершення Білокінь М.М. запросив студентів магістерської програми до більш тісної співпраці вже безпосередньо на виробництві та ознайомитись з передовими технологіями в молочному скотарстві під час проходження виробничої практики на базі господарств АВМ. Вони завжди раді прийняти на роботу таких студентів, які хочуть пов’язати своє професійне життя саме з роботою в галузі молочного скотарства.
Магістри, в свою чергу, подякували Михайлу Миколайовичу за досить цікаву, змістовну та інформативну розмову.

 

Доцент кафедри акушерства, гінекології
та біотехнології відтворення тварин, Ю.В. Жук

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook