Дослідження наших вчених представлені на міжнародній конференції, присвяченій проблемам емерджентних хвороб тварин

24 червня 2016 року

     Національний науковий центр «Інститут експериментальної і клінічної ветеринарної медицини» НААН України за підтримки Національної академії аграрних наук України та Державної ветеринарної і фітосанітарної служби провів міжнародну науково-практичну конференцію «Проблеми емерджентних хвороб тварин: молекулярна епізоотологія, експрес-діагностика та біобезпека», присвячену 150-річчю від дня народження видатного вченого О.В. Дедюліна. На неї зібралися близько 120 вчених з вишів, НААН, спеціалізованих профільних інститутів, ветеринарних лабораторій, в т.ч. 24 закордонних науковців, які займаються даною проблематикою. 

      Участь у цій конференції, яка пройшла в Одесі, взяві старший викладач кафедри стандартизації та сертифікації Володимир Шапошнік. Він виступив з доповіддю, яка стосувалася порівняльного аналізу методів молекулярної детекції вірусу гурту птиці субтипу Н5N1. 

      На конференції розглядалися актуальні проблеми реалізації концепції ВООЗ-МЕБ “Глобальне здоров’я” в системі глобального контролю емерджентних та економічно значимих інфекційних та інвазійних хвороб в світі, стратегії протидії біологічним загрозам, проблеми біологічної безпеки та захисту у ветеринарній та гуманній медицині, біотехнології та тваринництві, молекулярна епізоотологія емерджентних інфекцій та зоонозів, розробка і впровадження засобів моніторингу, діагностики та прогнозування емерджентних та економічно значимих інфекційних та інвазійних хвороб тварин на основі молекулярно-генетичних методів та експрес-тестів, біотехнології рекомбінантних ДНК та нанобіотехнології: від перших кроків до реальних перспектив. А також обговорювалися актуальні аспекти формування, гармонізації та удосконалення нормативної бази з питань контролю емерджентних та економічно значимих хвороб тварин, якості ветеринарних імунобіологічних препаратів. 

 

Владислав Сухенко,
завідувач кафедри стандартизації та
сертифікації с.-г. продукції 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook