«Erasmus + Italy»: досвід студентки факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

18 квітня 2016 року

      Я вже другий місяць навчаюсь в Університеті м. Фоджа (Італія) за програмою «Erasmus + Italy»

     Цей виш заснований 5 серпня 1999 р. і налічує 6 факультетів – сільськогосподарських, продовольчих наук та навколишнього середовища, гуманітарний, економічний, юридичний, клінічної та експериментальної медицини, медичних та хірургічних наук. Університет пропонує 16 програм підготовки бакалаврів, 15 – магістрів, можливість підготовки аспірантів та активне стажування студентів. Тут також працюють спортивний та лінгвістичний центри. На урочисте відкриття останнього, яке відбулося 12 квітня, запросили і нас, студентів НУБіП України, які навчаються за міжнародною програмою «Erasmus + Italy». Приємно, що нам приділили увагу і ректор університету професор Maurizio Ricci, і викладачі, і студенти. 

      За програмою я вивчаю дисципліни, які доповнюють мою підготовку з харчових технологій – загальні технології харчових виробництв, процеси та обладнання харчової промисловості, інновації галузі, економіка підприємств та аграрна політика, автоматизація виробництв харчової галузі та ін. А ще ми вивчаємо італійську мову, і деякі презентації по закінченню навчання зробимо двома мовами – англійською і італійською.

     Від себе і своїх друзів висловлюю вдячність за сприяння і надану можливість навчатися за міжнародними програмами, представляти наш університет і Україну координатору від НУБіП – проректору з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадиму Ткачуку, ректору Станіславу Ніколаєнку, деканату рідного факультету і викладачам. Коли знаходишся далеко від Батьківщини, сильнішими стають відчуття поваги, любові і гордості за свою країну, виш і його студентство.

Кристина Прилипко,
студентка 3-го курсу
факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook